Marechaussee zootje ongeregeld

Gestart door -Peter-, 20/02/2008 | 07:24 uur

walt

Dit verbaast me niks. Die gasten van de kmar worden door geen enkel ander kmd voor vol aangezien. Of het nou marnehuizen, klietz of kandahar is, overal waar ik kom worden ze uitgelachen en met de nek aangekeken. Mooie club wannabe-militairen met soepele bonnenschrijven-baantjes, meer is het niet.

Big IE

#2
Typisch Telegraaf: 'Marechaussee zooitje ongeregeld'. Nu is 54 strafontslagen op een bestand van ong. 6500 wel nogal veel, maar daarentegen doe je de overgrote meerderheid dat gewoon zijn/haar werk op integere wijze uitvoert ernstig tekort door zo'n omschrijving.

Er moet ook opgemerkt worden dat zaken die bij andere kmd'en een waarschuwing opleveren, bij de KMAR direct met ontslag bestraft worden.

Begrijp mij niet verkeerd: groot gelijk dat rotte appels weggesneden worden, maar ik krijg altijd de kriebels als vervolgens een heel krijgsmachtdeel als Sodom en Gomorra wordt aangewezen. Dat gevoel had ik destijds bij de KM rond de 'Tjerk Hiddes kwestie' en dat is nu bij de KMAR niet anders.

-Peter-

door Nico Fassotte en Roy Klopper
Den Haag -  De discipline bij de Koninklijke Marechaussee is zo ver te zoeken dat wekelijks gemiddeld ruim één medewerker de laan wordt uitgestuurd vanwege wangedrag.

Vorig jaar zijn 54 medewerkers van het 6500 koppen tellende militaire politiekorps ontslagen na schending van de integriteit-regels. Zo maakte een marechaussee in opleiding zich vorig voorjaar schuldig aan het in bezit hebben van kinderporno. Medestudenten troffen dit aan op zijn laptop. Bij huiszoeking werd ook nog een ploertendoder gevonden.

In dezelfde periode liep in Nijmegen een marechaussee tegen de lamp met cocaïne en 26 xtc-pillen op zak. Ook al in april 2007 haalde de politie een medewerker van het district landelijke en buitenlandse eenheden in zwaar beschonken toestand achter zijn stuur vandaan.

Luchtbed
Op Koninginnedag kreeg een medewerker van 'het Wapen' de bons nadat hij in Rotterdam de nieuwe partner van zijn ex-vriendin in elkaar sloeg. In district zuid verloor een medewerker zijn baan omdat hij tijdens een nachtelijke wachtdienst prinsheerlijk lag te slapen op een zelf meegezeuld luchtbed en hoofdkussen.

Dit blijkt uit interne kwartaalrapportage van de werkgroep integriteit van de Koninklijke Marechaussee die De Telegraaf in handen heeft. Een korpswoordvoerster bevestigt de misstanden desgevraagd. "Alle betrokkenen zijn ontslagen. Er heerst hier nul tolerantie. Wie zich misdraagt, sturen we de laan uit."

Uit de uitgelekte stukken komt ook naar voren dat marechaussees anoniem hebben verklaard over andere mogelijke misstanden. Zo opperen ze dat collega's seks hebben gehad in de door hen bewaakte gouden koets. "Hiervan zouden zelfs foto's circuleren", zo staat te lezen in de interne rapportage 'Integriteitschendingen van ex-marechausseebeveiligers'." Ook gaat binnen de organisatie het verhaal dat wakende marechaussees 's nachts in het zwembad van een van de koninklijke paleizen zouden zijn gesprongen. "Er is gespeeld met van alles bij het paleis, zoals met bootjes."

Van misstanden bij de koninklijke beveiliging is de leiding van de marechaussee niets gebleken. "We kennen de verhalen en hebben ze onderzocht, maar dit heeft nooit tot concrete verdenkingen jegens medewerkers geleid. Misschien zijn het sterke verhalen van de koffietafel" , aldus een woordvoerster.

[bron: www.telegraaf.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...