'Marechaussee had touwtjes in handen' (Spitsnieuws)

Gestart door ThomasDR, 27/08/2008 | 17:07 uur

ThomasDR

'Marechaussee had touwtjes in handen'

De marechaussee organiseerde gister de ontruiming van het vliegtuig op Rotterdam Airport. Luchtvaartmaatschappij Transavia kon niks betekenen voor haar klanten en kon niet voorkomen dat ze vijf uur lang aan boord van de kist moesten blijven.

"De marechaussee had de leiding en besloot wat de beste manier was om te handelen", zei een woordvoerster van Transavia vandaag. Er werd actie ondernomen toen er via 112 een tip binnenkwam over een mogelijke kaping van het toestel.

Niet gemakkelijk

De bemanning van het vliegtuig had het niet makkelijk tijdens de vijf uur dat de kist vol met passagiers aan de grond stond. Er werden allerlei storingen verzonnen om zodoende een schijnreden te hebben voor de vertraging. "Zo'n verhaal kun je nog wel twee uur volhouden, maar dit duurde te lang. Mensen zien dat er niets aan de kist gebeurt", aldus de woordvoerster.

Serieuze dreiging

"Toen bleek dat het om een zeer serieuze dreiging ging, hebben we een plan opgesteld hoe we het toestel veilig konden betreden. Je kunt niet zomaar een vliegtuig binnenstappen. Zo'n planning kost tijd'', aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie over de langzame ontruiming. Omdat de melding via het alarmnummer pas op het laatste moment binnenkwam waren alle passagiers al aan boord van het vliegtuig.

Arrestaties


Uiteindelijk konden de inzittenden van boord worden gehaald. Daarnaast werden drie arrestaties verricht. Twee van hen, een man en een vrouw uit Dordrecht, zitten nog steeds vast. De derde is net als de meeste andere passagiers op een later tijdstip 'gewoon' op vakantie gegaan

Bron:Spitsnieuws