Auteur Topic: Dutch_Forces: modemerk met militair tintje  (gelezen 6428 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Dutch_Forces: modemerk met militair tintje
« Reactie #32 Gepost op: 20/01/2010 | 00:13 uur »
Ik zat bij mijn autodealer vanochtend de Telegraaf te lezen...op pagina twee een artikel wat...ook gezien de ellende in Haďti en schamele inzet van Nederland daarbij...en de foto's van allemaal hoge defensieheren en dames die er een leuk feestje aan het bouwen waren (met drankje en wel)......direct de behoefte gaf om snel een teiltje op te zoeken... :sick:...We kunnen nog dieper zinken dus!!... :(  :silent:

http://www.depers.nl/video/332073/Dutch-Forces-modemerk-met-militair-tintje.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DePersHome+%28De+Pers.nl+-+Voorpagina%29

En tot mijn ware schrik nu heeft zelfs Defensie er een hele pagina vol mee inclusief video... :confused:

Dutch Forces, modemerk met militair tintje (video)


17 januari 2010, 20.10 uur

Het embleem van de Luchtmobiele Brigade maakt in de herfst/wintercollectie van 2010 deel uit van een civiele kledinglijn.(foto:Leonie Voets-Van Helmond)Militaire emblemen zoals het rode van de Luchtmobiele Brigade met een valk, de zeearend van het 311 Squadron en het wapenschild van Hr. Ms. De Ruyter maken straks deel uit van het straatbeeld. Mannen showden vanmiddag op Vliegbasis Volkel alvast een deel van de eerste Dutch Forces collectie voor de herfst/winter van 2010. De herenkledinglijn is ontwikkeld door Oger met medewerking van het ministerie van Defensie.

De Oger Fashion Group presenteert temidden van F-16’s en ander militair materieel hoogtepunten uit de collecties, ontwikkeld door Cars Jeans & Casuals, Sports Vintage BV, Koninklijke Jansen, Post & Cocx, King Cap en The Regimental Club.

Enkele honderden genodigden, onder wie veel uit de Nederlandse modewereld maar bijvoorbeeld ook Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen, keken zeer geďnteresseerd naar alles wat aan hun ogen voorbij trok op de catwalk. Dat was behoorlijk wat. Oger gaf namelijk niet alleen een impressie van de casual lijn en de active sportscollectie, maar lichtte ook een tipje van de sluier op van de Dutch regimental, oftwel klassieke outfits.
Commandant Hr. Ms. De Ruyter kapitein luitenant-ter-zee Sebo Hofkamp: “Stoer vind ik de kledinglijn. Ik denk wel dat deze aansluit bij de doelgroep en dat het wel eens een succes kan worden.” (foto: Leonie Voets-Van Helmond)

Een van de aanwezigen was plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman. Hij had een duidelijke mening over de steun van Defensie aan Dutch Forces. “Het is mooi om te zien hoe mode en de strijdkrachten bij elkaar passen. Dutch Forces weerspiegelt de trots en de rijke geschiedenis van onze krijgsmacht en plaatst ons waar we zichtbaar willen zijn; middenin de samenleving. Wij willen jonge mensen op een eigentijdse manier aanspreken en dat gebeurt met dit merk.“

Kameraadschap
Opvallende kleding die als Dutch regimental op de markt komt. (foto: Leonie Voets-Van Helmond)

Oger Lusink, naamgever en eigenaar van de Oger Fashion Group, benadrukte dat de nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie tot een uniek resultaat heeft geleid. “Het militaire uniform is van oudsher een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedere modeontwerper. Bovendien staan de krijgsmachtonderdelen voor moed, karakter en kameraadschap. Elementen die we hebben doorvertaald naar mode."
Oger Lusink: . “Het militaire uniform is van oudsher een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedere modeontwerper. Bovendien staan de krijgsmachtonderdelen voor moed, karakter en kameraadschap. Elementen die we hebben doorvertaald naar mode.” (foto: Leonie Voets-Van Helmond)

Het zijn overigens niet alleen de emblemen die de kleding associeert met de krijgsmacht. Dat doen ook de kleuren: het metaalgrijs en blauw van de Koninklijke Luchtmacht, de diverse blauwtinten gecombineerd met wit van de Koninklijke Marine en de camouflage en groentinten van de Koninklijke Landmacht. Daarnaast zijn er kenmerkende nummers, badges en afkortingen terug te vinden in de collectie. Een van de dames laat zich ontvallen dat het wel erg jammer is dat er slechts kleding voor heren is ontworpen. Zij wordt echter direct gerustgesteld. In 2011 komt er ook een Dutch Forces damescollectie.

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2010/01/17/46143687/Dutch_Forces_modemerk_met_militair_tintje_video
« Laatst bewerkt op: 20/01/2010 | 00:21 uur door Elzenga »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 31 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.