Auteur Topic: 'Ernstige corruptie bij Defensie'  (gelezen 17912 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31262
'Ernstige corruptie bij Defensie'
« Reactie #31 Gepost op: 14/12/2011 | 05:49 uur »
door Olof van Joolen en Gijsbert Termaat

DEN HAAG -  De hoogste wagenparkbaas van het leger zou in ruil voor het beïnvloeden van de autokeuzes jarenlang gratis in dure auto’s hebben rondgereden. Defensie heeft bij het openbaar ministerie aangifte gedaan van deze mogelijk ernstige corruptiezaak.

De affaire kwam aan het licht door een onderzoek dat loopt naar de aanschaf van nieuwe politieauto’s. Bij de commissie-Schouten, die deze megaorder tegen het licht houdt, meldde een van de ondervraagden de belastende feiten over de wagenparkbeheerder van Defensie. Hij kreeg ze te horen van een klokkenluider bij Defensie.

Jacques H., een burgermedewerker die aan het hoofd staat van een 6000 auto’s groot wagenpark, zou volgens deze defensiemedewerker dure auto’s tegen mooie kortingen kopen. Hij krijgt wel een factuur, maar betaalt die niet. Dit gebeurt pas maanden later wanneer de auto weer wordt ingeruild tegen een gunstige prijs. Per saldo rijdt H. zo voor niks.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf

Telegraaf,
wo 14 dec 2011, 05:30

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.