Installatie adelborsten

Gestart door -Peter-, 24/09/2004 | 16:48 uur

KapiteinRob

Ik heb dit topic van een slotje voorzien. Indien er behoefte is aan serieuze discussie over de installatie van adelborsten i.p.v. generaliserende onzin plaatsen over louter snobben die van het KIM afkomen, kan men mij (of een collega-beheerder) een PM sturen. Daarbij lees ook ik herhalingen van hetgeen in andere topics al tot in den treure naar voren is gekomen.

Rob
Forumbeheerder

mikemans

#8
Het grappige is natuurlijk dat we dit standpunt al tien keer gezien hebben, onder diverse namen. Het is evenzoveel keren aan flarden geschoten omdat de stelling nooit onderbouwd wordt. Vervolgens zijn we nu bij herhaling 11 aangekomen en kunnen we de zetten weer eens herhalen.

Genoemde opleiding, zoals alle initieële opleidingen bestaan om redenen van werving.
De opleidingen worden geacrediteerd om reden van werving.
Sommigen mogen een burgerbul halen om reden van werving.
Het aanbrengen van de benodigde specialistische kennis is een tweede reden om de opleidingen te handhaven.
Het compenseren voor de teloorgang van het burgeronderwijs is een derde reden.

max

De dientijd is al langer geworden, de looptijden toch wel enkel het salaris nog niet!


Enforcer

Dan dient de dientijd om admiraal te worden wel verhoogd te worden naar 80 jaar....  Max, je wel niet investeren in de KIM om hogerop te komen?

max

Adelborsten, cadetten! Een instituut wat rap afgeschaft/opgeheven dient te worden. Het systeem levert enkel snobben af! Lui die niet gehinderd door enige kennis van wat er daadwerkelijk leeft bij "hun" mannen beslissingen nemen die kant noch wal raken!

Vijf jaar!? op kosten van de baas een opleiding volgen, studeren is het niet, kun je het ook niet noemen want studeren doe je aan een Universiteit en niet op een semi-hoge school als het NLDA  >:(

Zee-officieren die een studie volgen aan een Technische Hogeschool? Een zee-officier die Ir gaat worden?????? Why? Die man/vrouw moet gewoon het schip veilig van A naar B varen en verder maar lekker in zijn eigen tijd Ir worden. Een marinier die mr wil worden? Why? Als die man zo graag mr wil worden of Drs in de weet ik veel wat, gaat hij maar lekker in zijn eigen tijd leren, matroos drie uit-de-ketting moet dat ook, die mag niet na zijn EVO of, als het een kpl betreft, na zijn VVO nog even twee jaar naar een Hbo oid!

Overigens, waarom er nog steeds 120 Adelborsten per jaar opkomen terwijl er, helaas, maar 14 grote schepen bestaan snap ik niet! Zal ongetwijfeld komen omdat het NLDA dan zijn naam als "universiteit" gaat verliezen, ach, zou niet zo gek zijn, stukken goedkoper ook!  ;)

Wil iemand hogerop dan gaat hij/zij maar de boeken in, doet een test (of tien!) en stroomt daarna door in de rangen! Zou stukken beter zijn, altijd prettig wanneer de leidinggevende weet wat er bij "zijn" mannen leeft!

airforce mum

Citaat van: 2ring op 25/09/2004 | 01:09 uur
Sinds wanneer wordt daar een persbericht over uitgegeven door het MinDef?? Heb ik nog nooit overgehoord.

CitaatEn laat daar nu net mijn neef tussen zitten

Haha, lekker kort koppie zeker?!
Sinds kort geven ze ook een persbericht met foto uit wanneer cadetten van de KMA afzwaaien. Leuk al die petten in de lucht, maar een heel gezoek naderhand ("jij hebt de mijne - nee nietes").

2ring

Sinds wanneer wordt daar een persbericht over uitgegeven door het MinDef?? Heb ik nog nooit overgehoord.

CitaatEn laat daar nu net mijn neef tussen zitten

Haha, lekker kort koppie zeker?!

Kleintje Pils

En laat daar nu net mijn neef tussen zitten! Hij is nu f thuis, verdwijnt zondag weer naar de zon in de middelandse zee ;D
Mzzls Remco

-Peter-

24-9-2004 10:05:00

Op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) worden vrijdag (24 september) om 14.00 uur vijfenvijftig adelborsten geïnstalleerd. Zij zijn de eersten die hun opleiding krijgen volgens de nieuwe Bachelor-Masterstructuur.

De studenten zijn op 18 augustus jl. aangetreden en rondden de korpsintroductieperiode en de groepsconfrontatie op Texel af. Vanaf 24 september worden ze volledig opgenomen in het Korps Adelborsten en mogen ze zich jongstejaars adelborsten noemen.

Rond 15.00 uur gaat, mits het weer het toelaat, een mars van start die begint bij het KIM, en via onder andere de Beatrixstraat, het Koningsplein de Kanaalweg en het Marinemuseum weer terugvoert naar het KIM. De Marinierskapel begeleidt de mars.

[bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...