Handen af van Defensie, in belang van verzorgingsstaat

Gestart door -Peter-, 25/08/2012 | 16:14 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Minister ontvangt petitie 'Handen af van Defensie'

Nieuwsbericht | 03-12-2012

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag de petitie 'Handen af van Defensie' in ontvangst genomen. Het initiatief is volgens haar een krachtig signaal dat velen het belang inzien van de krijgsmacht voor Nederland. "Defensie doet er toe. Handelsland Nederland heeft een fitte krijgsmacht nodig."

De petitie en de opgehaalde handtekeningen werden de minister overhandigd namens de Gemeenschappelijk Officiersverenigingen (GOV), door kapitein-luitenant-ter-zee Marc de Natris en brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen. Volgens Vermeulen staan de ondertekenaars voor de grote groep bezorgde Nederlanders die het belang zien van Defensie voor stabiliteit in de wereld en de nationale veiligheid.

Hennis-Plasschaert: "Nederland kan niet zonder een sterke krijgsmacht. Wie moet anders onze koopvaardij en handelsroutes op zee beschermen tegen piraten? Wie beschermt ons luchtruim tegen mensen met kwade bedoelingen? En wie ruimt de explosieven die we dagelijks vinden? Waar de politie stopt, gaat Defensie verder."

Geloofwaardigheid

Ook een groot aantal hoge officieren in actieve dienst heeft getekend. Het hoge kader onthoudt zich normaal van commentaar op het politieke beleid, wat de ernst van de situatie volgens de initiatiefnemers onderstreept. "Na 22 jaar van bezuinigen zijn cruciale operationele capaciteiten afgestoten en kan Nederland haar NAVO-verplichtingen niet langer nakomen. Dit tast de geloofwaardigheid aan als betrouwbare partner", aldus De Natris.

Voetlicht

Hennis-Plasschaert: "De krijgsmacht heeft bij al de landen waarmee zij aan zij wordt gewerkt aan vrede en veiligheid een hele goede naam. Dit moeten we in eigen land meer voor het voetlicht brengen, daar is nog een wereld te winnen. Deze petitie is een steun in de strijd voor bredere erkenning. Onze gezamenlijke missie is Defensie sterker uit de crisis laten komen. Ik streef naar een krijgsmacht die op orde is, die er staat als het nodig is. Nu en in de toekomst."

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/12/03/minister-ontvangt-petitie-handen-af-van-defensie.html

Elzenga

Citaat van: Ton de Zwart op 05/11/2012 | 21:14 uur
Citaat van: Wik op 05/11/2012 | 20:36 uur
.... ik hoop dat Rutte en Samsom tot inkeer komen.
Om tot inkeer te komen moet je zo iets als een geweten hebben....
of iets meer kennis en inzicht ter zaken...;) Ze zijn leergierig zeggen ze...dus Ton...kruip in de pen!!

Ton de Zwart

Citaat van: Wik op 05/11/2012 | 20:36 uur
.... ik hoop dat Rutte en Samsom tot inkeer komen.

Om tot inkeer te komen moet je zo iets als een geweten hebben....

Wik

Heb petitie ondertekend. Weet niet of het nog zin heeft, maar het kan tenminste nog wel. Al het vlees op defensie haar botten was blijkbaar niet genoeg, nu moet Jeanine Hennis het merg eruit zuigen. Het is angstwekkend wat er gebeurt, ik hoop dat Rutte en Samsom tot inkeer komen.

Lex

De petitie kan nog ondersteund worden. Schroom dus niet!

Ace1

op twitter

ODB ‏@Defensiebond
Op naar 20000 handtekeningen! Steun de handtekeningenactie blijf af van Defensie! http://bespaardefensie.petities.nl/  stuur deze tweet naar vrienden door!

Ace1

op twitter

ODB ‏@Defensiebond
Bijna 10000 handtekeningen. Kom op !steun de handtekeningenactie handen af van Defensie! http://bespaardefensie.petities.nl/  stuur deze tweet door!

-Peter-

Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...