Auteur Topic: Spanningen tussen India en Pakistan  (gelezen 2507 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31398
Spanningen tussen India en Pakistan
« Reactie #18 Gepost op: 16/02/2019 | 18:33 uur »
Spanning tussen India en Pakistan na zwaarste aanslag in jaren in Kashmir

Bij een zelfmoordaanslag in het Indiase deel van Kashmir zijn donderdag 44 leden van een paramilitaire eenheid omgekomen. Een auto vol explosieven reed in de buurt van de stad Srinagar in op een konvooi van een paramilitaire divisie van de Indiase politie. Het is een van de grootste aanslagen in jaren in het vooral door moslims bevolkte gebied.

De in Pakistan gevestigde militante islamitische groepering Jaish-e-Mohammad eiste de verantwoordelijkheid op. Maar India stelt de Pakistaanse regering medeverantwoordelijk en premier Narendra Modi liet weten dat India „een passend antwoord” zal geven. Functionarissen gaven vrijdag aan dat India met name zal proberen Pakistan diplomatiek te isoleren. De aanslag komt op een gevoelig moment. Dit voorjaar zijn er verkiezingen in India waar Modi’s nationalistische hindoe-regering hoopt te worden herkozen.

Al sinds de deling van Brits-Indië in 1947 twisten India en Pakistan om de heerschappij over Kashmir.

NRC, 15-02-2019

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 17 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.