Defensie Onderdelen > KM

Vervanging landingsvaartuigen

(1/20) > >>

Harald:
Op het forum van "DutchFleet" is een topic gestart omtrent de vervanging van onze huidige LCU (Landing Craft Utility) en in combinatie met het door Damen in ontwikkeling zijnde Advanced Landing Craft is dit wel een interessant concept.

Door Strata is in het betreffende topic op het DutchFleet-forum al enige informatie gegeven, hieronder de behoefte stelling door DMO

In het Materieelprojecten overzicht van 2013 is e.e.a. al genoemd:
 Planning: 2017-2018

Behoeftestelling:
 Het project betreft de ontwikkeling en bouw van een vervangende capaciteit voor de huidige 5 Landing Craft Utility (mk2) van defensie. Door vervanging van de huidige LCU kan de nieuwe capaciteit ook over grotere afstand en met hogere snelheid worden ingezet.
 

Waarschijnlijk zal er eerst geen vervanging komen , maar een aanpassing van de huidige LCU, maar op termijn zullen deze wel vervangen moeten worden.

De ontwikkeling van het 120 mm Mortier Patria NEMO is een interessant ontwikkeling welke ik wel zie samengevoegd met de LCU vervanging. Een landingsvaartuig welke met hoge snelheid kan varen over grotere afstanden met een eigen bewapening voor beschietingen, vuursteun.Patria NEMO 120 mm Mortar system :
Patria Nemo is a turreted, remote-controlled 120 mm mortar system. It is an indirect-fire support system, but due to its direct fire capability, it can also be used for self-defence.

The advantages of the Patria Nemo include:
◦A lightweight structure, requiring little space within the carrier and, therefore, adjustable for older chassis
◦High rate of fire
◦Minimal crew (2)
◦Direct-fire capability
◦Ballistic and NBC protection
◦Suitable for all standard 120 mm smoothbore mortar ammunition
◦Large amount of onboard ammunition
◦A chassis providing for high mobility
◦Full 360° traverse
◦Fire-on-the-move capability in naval application

http://www.patria.fi/en/news+and+events/news/patria+nemo+navy+mortar+system+for+naval+applications.html

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie