Defensie Onderdelen > KM

Onderhoud mijnenjagers te Zeebrugge

(1/4) > >>

jurrien visser (JuVi op Twitter):
In Zeebrugge komt een permanente Belgisch-Nederlandse onderhoudsploeg voor de mijnenjagers die daar in onderhoud liggen.

In Zeebrugge komt een permanente Belgisch-Nederlandse onderhoudsploeg voor de mijnenjagers die daar in onderhoud liggen. “Hiermee krijgt de kwaliteit van het onderhoud een extra impuls, maar wordt ook een belangrijke dissatisfier onder het personeel van de Mijnendienst opgelost”, aldus de Commandant Zeestrijdkrachten tevens admiraal Benelux, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk.

 De Belgische zeemacht en de Nederlandse marine werken sinds 1948 op vele vlakken intensief samen. Dit gebeurt zowel op het gebied van onderhoud en opleidingen als bij nieuwbouw van schepen, oefeningen en operaties op de Noordzee. Zo zijn beide marines sinds begin jaren ’80 op het gebied van materieel nauw met elkaar verbonden dankzij het Tripartite-project met Frankrijk, waardoor de drie landen met hetzelfde type mijnenjager varen. Voor onderhoud gaan ook de Nederlandse mijnenjagers sinds enkele jaren naar Zeebrugge. Hierbij houdt de bemanning van de mijnenjager toezicht op het onderhoud.

Bron: Facebook Koninklijke Marine

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie