Opvolging LC Fregatten

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 01/03/2017 | 16:50 uur

Parera

Duitsland gaat verder met ontwikkeling fregatten, samenwerking Nederland onzeker


Duitsland is van plan om eind 2025 een keuze te maken over de aanbesteding van zes nieuw te bouwen F127 fregatten. Dat meldt Hans Uwe Mergener in het tijdschrift Europa?ische Sicherheit & Technik. Om de behoeftes van de Duitse marine goed in beeld te brengen is het ingenieursbureau Marinetechnik GmbH ingeschakeld.

https://marineschepen.nl/nieuws/Duitsland-gaat-verder-met-ontwikkeling-nieuwe-fregatten-samenwerking-met-Nederland-onzeker-080923.html

Harald

German F127 frigate programme moves to next phase, while Dutch say still open to joint procurement

The initial analysis for the first stage of Germany's Next Generation Frigate – Air Defence (NGFrig-AD, F127) programme has been completed, while Dutch shipbuilder Damen has reasserted the Netherlands' interest in a joint procurement.

A spokesperson from the German BAAINBw defence procurement organisation has told Shephard that the 'Capability Gap and Functional Requirement' (FFF) phase document was approved on 23 February, which allowed the NGFrig-AD F127 project to transfer to a second stage of analysis.

The second phase is 'Part 2 of the armament procedure "Customer Product Management" (CPM), with the aim of producing one or, if necessary, several proposed solutions (LV) by III/2024,' the spokesperson said, adding that the project schedule is determined by the need to preserve air defence capabilities for the German Navy, currently provided by Sachsen-class (F124) frigates.

(rest helaas achter accountmuur)

https://www.shephardmedia.com/news/naval-warfare/f127-project-in-next-phase-as-dutch-a-letter-expected/

Parera

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 25/08/2023 | 21:47 uurProbleem Duits-Nederlandse samenwerking 'door nieuwe raket' 

https://marineschepen.nl/nieuws/Amerikaanse-raket-lijkt-splijtzwam-tussen-Duitse-en-Nederlandse-samenwerking-250823.html

Klinkt als een probleem dat te overkomen is, net als bij het AWWS van Thales voor de F—126's moet Nederland gewoon het voortouw nemen hierin en z.s.m. beginnen met de integratie van de block IIIC in de (nieuwe) thales radars waarbij wij het risico nemen en de Duitsers gewoon wat extra achteraf betalen.

jurrien visser (JuVi op Twitter)


StrataNL

Nee. Er zijn zoveel systemen aan boord die met (zee)water werken... niet gelijk zo'n installatie de schuld geven.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

bergd

#579
Heeft de LCF ook een water(blus)mistinstallatie?

Parera

Citaat van: Thomasen op 10/08/2023 | 23:54 uurElk schip hoor. Is maar net waar het water staat.

Is vooral de schade aan het programma die problematisch wordt.

Tot op heden word de schade nog openbaar niet bekend gemaakt, maar we gaan het zien ;)

Thomasen

Citaat van: Lynxian op 10/08/2023 | 23:35 uurAu, duur schip om te beschadigen met waterschade!

Elk schip hoor. Is maar net waar het water staat.

Is vooral de schade aan het programma die problematisch wordt.
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Lynxian

Au, duur schip om te beschadigen met waterschade!

Lex

Waterschade aan boord van binnenliggende Zr.Ms. De Zeven Provinciën
Nieuwsbericht | 09-08-2023 | 17:01

Aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provinciën is waterschade opgetreden. Het luchtverdedigings- en commandofregat lag aan de steiger in Den Helder terwijl de bemanning met zomerverlof was.

De waterschade kwam gisteren aan het licht. Bij de Centrale Walbewaking in Den Helder kwam een automatische melding binnen dat delen van het schip spanningsloos waren geraakt. Toen poolshoogte werd genomen aan boord, bleek dat water uit het brandblussysteem was gestroomd. Hierdoor was apparatuur afgeschakeld. 

Oorzaak en gevolgen
Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. De Koninklijke Marine en Koninklijke Marechaussee doen onderzoek.

Het is nog niet bekend hoe lang het duurt om de schade te herstellen en wat de gevolgen voor het vaarprogramma zijn. Dit brengt de marine nu in kaart.

Mindef

Master Mack

Er zijn nog steeds geen renders verschenen voor de LCF opvolger maar ik hoop toch op een Omega achtig schip met meer bewapening.


Lex

Nieuwe 127mm kanon voor Zr.Ms. Evertsen is afgeleverd in Den Helder. Eerste van vier kanons voor LC-fregatten

DEN HELDER
Het nieuwe 127mm kanon voor marineschip Zr.Ms. Evertsen is afgeleverd in Den Helder. Het is het eerste exemplaar van in totaal vier stuks voor de luchtverdedigings- en commandofregatten.
Bij de bouw van de LC-fregatten, rond de eeuwwisseling, zijn gebruikte 127mm kanons geïnstalleerd. Deze kanons zijn gebouwd aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw. De technische en operationele levensduur van dertig jaar is daarmee inmiddels overschreden. Vaak zijn deze 127mm kanons door technische problemen niet inzetbaar.

Daarnaast vergt het kanon zowel aan boord als aan de wal veel onderhoud, terwijl sommige onderdelen niet langer verkrijgbaar zijn. Verder voldoen het kanon, het munitieopvoersysteem en de munitiebergplaats op het schip niet meer aan de thans geldende arbo-eisen. Vervanging van het kanon is om die reden noodzakelijk.

Ombouw
De ombouw van het eerste schip, Zr.Ms. Evertsen, is al enige tijd in volle gang. De oude systeemdelen evenals een deel van de draagconstructie zijn eerder verwijderd om de nieuwe systeemdelen in te kunnen bouwen. Momenteel vinden de voorbereidingen voor de inbouw plaats, waarbij gestart zal worden met het munitie- en opslagsysteem. Medio 2024 volgt montage en integratie met systemen aan boord.

De LC-fregatten zijn uitgerust met gelaagde sensor-, wapen- en commandosystemen voor de inzet op de korte, middellange en lange afstand. Het 127mm kanon vormt hiervan een integraal onderdeel. Het kanon wordt ingezet tegen zeedoelen om te waarschuwen of deze te neutraliseren. Ook kan het kanon worden ingezet tegen doelen op het land ter ondersteuning van amfibische en landoperaties.

NHD, 18-07-2023, 16:23

Master Mack

Lijkt mij het meest logisch om op alle 4 de LCF'en de RAM op de hangaar te zetten en de GK bij allemaal op de brug te plaatsen. Dan de RAM overzetten op het moment dat we 1 op 1 het LCF vervangen door de FUAD's. Misschien bij verkoop van de LCF's aan een ander land ze alle 4 een tweede GK mee geven.

Harald

Citaat van: Parera op 15/06/2023 | 22:30 uur
Minimaal 1 RAM per LCF, maar het zou zomaar kunnen dat ze 2 RAM's gaan plaatsen op die 2 LCF's al verwacht ik dat niet.  Ik verwacht dat de goalkeepers vervangen worden door de RAM, al is het ook nog mogelijk om de GK te behouden en op de positie boven op de brug de RAM te plaatsen. Op dit moment heeft alleen de Evertsen een 2e GK boven op de brug staan.


Ik zou de GK er nog wel ff inhouden tot de fregatten vervangen worden.
GK en RAM goede combi voor nu.