Defensie Onderdelen > KLu

Vervanging C-130 Hercules

(1/91) > >>

Ace1:
New C-130J Hercules aircraft for Koninklijke Luchtmacht

Op woensdag 2 september 2020 overhandigde luitenant-kolonel Jorrit de Gruijter het bevel van het Koninklijke Luchtmacht 336 Squadron ′′ Blackbulls ′′ aan luitenant-kolonel Maurice Schonk. De Blackbulls zorgen vanaf Eindhoven voor tactisch luchtvervoer met de C-130 H en C-130 H-30 Hercules.

Tijdens zijn speech keek de Gruijter terug naar zijn vroege dagen als commandant waar hij niet alleen de opleiding en opvoeding van het eskader maar ook de samenwerking met hun strategische partners binnen de Nederlandse strijdkrachten commmerde. Ook vermeldde hij dat de unit erin geslaagd was om de vervanging van de klassieke Hercules transporters naar voren te brengen. Dus niet alleen van 2030, maar ongeveer vijf jaar eerder.

In zijn speech gaf luitenant-kolonel Schonk aan dat hij trots was op deze nieuwe positie en dat hij verder ging waar zijn voorganger gebleven was. Het eskader zal binnenkort de hoeksteen zijn van het Air Mobility Command en het eskader zal groeien qua personeel. De C-130 technische dienst en missie gerelateerde afdelingen zoals Intelligentie, Mission Planning, Coordination en Load & Facility worden toegevoegd aan het 336 Blackbull team. Met de voltooiing van het squadron is het eskader klaar voor de overstap naar nieuwe vliegtuigen medio 2025 en naar een nog mooiere toekomst.

Er wordt gerapporteerd dat de Nederlandse overheid hoogstwaarschijnlijk vijf nieuwe Super Hercules voor de Koninklijke Luchtmacht (KLu, Koninklijke Nederlandse Luchtmacht) zal overnemen. Het is nog niet bekend of ze de C-130 J of de C-130 J-30 of een combinatie van deze twee gaan kopen.

https://www.facebook.com/Scramblemagazine/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie