Recente berichten

#11
KL / Re: De landmacht van morgen
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 12:20
Natres in VECTORS?

Geef NATRES die grote MB's
#12
KM / Re: LPX
Last post by silvester herc - Vandaag om 12:18
Citaat van: Master Mack op Vandaag om 11:40Dit heeft eigenlijk mijn voorkeur 4x enforcer en 2x Drone Heli carrier. Niet teveel aanpassen misschien alleen wat meer zelfverdedigingsmiddelen.
De ondererste iets groter graag als men de verschillende type Helikopters/UAV's van de Britten ook wil ontvangen  volgens de brief aan de Tweede Kamer het zijn weer een hoop wensen en dat allemaal in een type schip ik ben benieuwd 😉
#13
KLu / Re: Project Obsolescence Preve...
Last post by Master Mack - Vandaag om 12:16
Is er al bekend welk type als vervanger van de PC7 in beeld is?
#14
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Umbert - Vandaag om 12:16
Al met al blijkt het dus net zoals vele bezuinigingen op defensie, deze dit niet zijn geweest maar naar nu blijkt regelrechte money absorbers, gemiste kans, beleidsmakers schaamt U.
#15
KL / Re: De landmacht van morgen
Last post by Master Mack - Vandaag om 12:10
Toekomstige CLAS gevechtskracht in mijn hoofd,

43X
44 Painf 52 CV90-35 Havelte
45 Painf 52 CV90-35 Soesterberg
515Tank  52 lEO2 A8 Loheide/A'Foort
10 Natres52 Vector  Havelte

414Tank  52 lEO2 A8 Loheide DUITS

13X
17 Painf 52 Boxer-35 Oirschot
42 Painf 52 Boxer-35 Soesterberg
41 PzJgr 52 Boxer-120 Oirschot
20 Natres52 Vector   Oirschot

10 PzJgr 52 Boxer-120 Loheide DUITS

11X
11 Lmob  52 Caracal Schaarsbergen
12 Ranger52 Vector  Schaarsbergen
13 Lmob  52 Caracal Assen
101Socom 52 Vector  Rozendaal
30 Natres52 Vector  Schaarsbergen

#16
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 11:59
Citaat van: Master Mack op Vandaag om 11:31Wel blij dat meer mensen mijn ongerustheid deelde en dat er snel is gehandeld door de extra miniguns te installeren. Ik weet dat er veel haken en ogen aan zitten maar ik had versneld de positie voor op de brug met de tweede GK of een alternatief ingevuld. Er moeten meer snelvuurwapens aan boord worden geïnstalleerd kanon en raket middelen  tegen drones en raketten.

De Goalkeeper moet gewoon worden geupdate en blijven. Het is een goedkope manier om jezelf tegen alles en nog wat te verdedigen. 99% van de dreigingen zijn niet hypersoon o.i.d. in Jemen al helemaal niet.
#17
KM / Re: LPX
Last post by Master Mack - Vandaag om 11:40
Dit heeft eigenlijk mijn voorkeur 4x enforcer en 2x Drone Heli carrier. Niet teveel aanpassen misschien alleen wat meer zelfverdedigingsmiddelen.
#18
Midden Oosten / Re: Onrust Jemen
Last post by Master Mack - Vandaag om 11:31
Wel blij dat meer mensen mijn ongerustheid deelde en dat er snel is gehandeld door de extra miniguns te installeren. Ik weet dat er veel haken en ogen aan zitten maar ik had versneld de positie voor op de brug met de tweede GK of een alternatief ingevuld. Er moeten meer snelvuurwapens aan boord worden geïnstalleerd kanon en raket middelen  tegen drones en raketten.
#19
KLu / Re: QRA
Last post by Sparkplug - Vandaag om 09:50
Nederlandse F-16's bewaken en beveiligen luchtruim Benelux voor laatste keer

Nieuwsbericht | 29-03-2024 | 09:00

Sinds 1981 stonden Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen permanent klaar voor de Quick Reaction Alert (QRA). Aan dat tijdperk is vandaag een eind gekomen. De bewaking van het luchtruim van België, Nederland en Luxemburg is sinds vanmorgen in handen van 2 Nederlandse F-35's.


Nederlandse F-16's kwamen voor het laatst in actie voor hun QRA-taken.

Voor de QRA-taken staan permanent 2 gevechtsvliegtuigen klaar. Vanwege de korte waarschuwingstijd kunnen ze binnen enkele minuten opstijgen en een ongeïdentificeerd toestel onderscheppen. Nederland en België nemen deze taken afwisselend voor een aantal maanden op zich. Op 9 mei zijn de Belgen weer aan de beurt.

Tot het zover is, zijn Nederlandse F-35's nu volledig verantwoordelijk voor de QRA. Voor de F-16's betekent het een nieuwe stap richting het definitieve einde. Defensie faseert de toestellen al een tijd uit. Op Vliegbasis Volkel werd gisteren daarom nog 1 keer een zogeheten 'scramble' gedaan. 2 andere F-16's fungeerden hierbij als oefenvijand.

Voor de vliegers verandert er weinig nu er voortaan alleen met F-35's wordt gewerkt. Zij moeten nog steeds op dezelfde manier paraat staan. "De randvoorwaarden blijven hetzelfde", zegt majoor Nick, plaatsvervangend hoofd operaties van het squadron. "De F-35 is vooral een moderner platform, waardoor zaken makkelijker worden. Het toestel kan langer vliegen en heeft betere sensoren. De F-35 geeft aan de vijand het juiste signaal af."


De toestellen deden nog 1 keer een scramble.

Air Operations Control Station

In Nederland heeft het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen controle over de QRA. Wanneer de gevechtsleiding een vliegtuig opmerkt dat geen radiocontact maakt, wordt de QRA gealarmeerd om het toestel te onderscheppen.

F-35's zijn gestationeerd op de vliegbases Leeuwarden en Volkel. Adequaat reageren op schendingen van het luchtruim van de Benelux behoort tot de kerntaak van de luchtmacht.

In België gebeurt de inzet van de QRA onder verantwoordelijkheid van het Control and Reporting Centre (CRC) in Beauvechain. De luchtgevechtsleiding binnen Europa werkt nauw samen zodra ongeïdentificeerde vliegtuigen richting luchtruim van een naburig land vliegen. Zo valt tijdig in te spelen op een mogelijke dreiging.

De Belgische jachtvliegtuigen hebben Kleine-Brogel en Florennes als thuisbasis.

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2024/03/29/nederlandse-f-16s-bewaken-en-beveiligen-luchtruim-benelux-voor-laatste-keer
#20
Citaat van: Master Mack op 28/03/2024 | 23:32 uurMooi pak maar de rotten horen op de schouders. Vind ik jammer.
Als je goed kijkt dan heeft de marine die wel op de schouders, de NFP-G niet.

Ligt het aan mij of lijkt die basisjas meer op een softshell achtige jas ofzo? Geen idee hoe beweeglijk dat is aan de onderkant. Wel top dat er nu fatsoenlijke high-waist broeken komen.