VS komt met waarschuwing Europa

Gestart door Nikehercules, 03/10/2010 | 12:41 uur

Lex

Er bestaan nu meerdere topics mbt voornoemd onderwerp.
Deze zullen worden samengevoegd in een topic.

Lex
Algeheel beheerder

Nikehercules

VS komt met waarschuwing Europa

De Verenigde Staten gaan hun burgers in Europa waarschuwen alert te zijn op mogelijke terreuraanslagen. Amerikaanse en Britse functionarissen hebben dat gezegd in internationale media.

Het wordt geen negatief reisadvies, maar een waarschuwing voor Amerikanen om in Europese steden goed op te letten en voorzichtig te zijn. Waarschijnlijk wordt de waarschuwing in de loop van de dag afgegeven en zullen geen specifieke landen of doelen worden genoemd.

Inlichtingendiensten meldden afgelopen week dat terroristen van al-Qaida plannen hadden voor aanslagen op doelen in Duitsland, Frankrijk en Engeland op dezelfde manier als in Mumbai. In die Indiase stad schoten in 2008 zwaarbewapende moslimextremisten 160 mensen dood.
Ontrafeld

Bij het huidige complot zouden ook teams van gewapende mannen naar drukke plaatsen worden gestuurd om zo veel mogelijk burgers dood te schieten.

Een zogeheten 'travel alert' is een stapje lager dan een reiswaarschuwing. Ze worden gegeven bij specifieke korte gebeurtenissen waarbij de autoriteiten een bezoek afraden.

Bron: NOS