Restdelegatie verdwijnt

Gestart door Lex, 28/11/2011 | 13:09 uur

KapiteinRob

De KVMO heeft even niet op zitten letten. De restdelegatie staat voor het bedrag dat over blijft na aftrek van ander (optionele) delegaties, waar ze gezien de tekst van het artikel op doelen. Die restdelegatie is code 16 en heeft iedere defensiemedewerker. Is niet te stoppen, staat alleen op "0" als je een restdelegatie 15 (buitenland) hebt.

Lex

Defensie heeft besloten om met ingang van 1 januari 2012 de mogelijkheid voor een restdelegatie te stoppen. De hoge administratieve last en de daarmee gepaard gaande kosten zijn voor Defensie de reden om deze bedrijfsvoeringsmaatregel door te voeren.

Nu nog kan het personeel Defensie verzoeken het netto salaris over verschillende bankrekeningen uit te betalen. Deze zogenaamde 'eigen delegatie vast bedrag, type 13' zoals de contributie van de personeelsvereniging, zijn automatische overschrijvingen die Defensie in het betalingssysteem opneemt. In het kader van de bezuinigingen stopt Defensie deze service per 1 januari 2012.

De laatste overboekingen vanuit NSK (die op de salarisstrook aangegeven worden met code 13) zullen in december plaatsvinden en daarna automatisch stoppen. Vanaf januari 2012 moet de medewerker deze betalingen vanaf de privé bankrekening zelf worden overgemaakt door middel van een incasso opdracht of via telebankieren.

Een uitzondering hierop is code 13 'Delegatie vast bedrag Buitenland'. Deze overboeking blijft ongewijzigd.
Voor alle duidelijkheid: ook de maandelijkse contributie van de KVMO ('contributie') blijft via het NSK-salarissysteem lopen; dat is geen code 13 maar een code 12-delegatie.

De medewerkers, die dit soort code 13-delegaties gebruiken, zullen eind november op het door henzelf bij Defensie opgegeven mailadres, per delegatie een mail ontvangen met alle gegevens.

KVMO, 27 november 2011