Auteur Topic: Militairen: niet in uniform reizen  (gelezen 8647 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27552
  • SCITE CITO
Militairen: niet in uniform reizen
« Reactie #130 Gepost op: 25/09/2014 | 08:46 uur »
Militairen: niet in uniform reizen

25 september 2014

Het ministerie van Defensie adviseert militairen om voorlopig niet in uniform met het openbaar vervoer te reizen. Aanleiding is de videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder eerder deze week.

De man riep in Aleppo na een Amerikaans bombardement op om "een stevige daad tegen de Nederlandse overheid te verrichten."

Kabinetsbesluit

Volgens een woordvoerder van Defensie zijn er na de oproep andere dreigementen geuit, die specifiek op militairen zijn gericht. Die zijn volgens hem van dusdanige aard en ernst, dat gisteren aan het eind van de dag is besloten om het advies over te brengen aan de leidinggevenden bij defensie.

Defensie heeft het besluit niet genomen op advies van de Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding, Dick Schoof, maar hem wel ge´nformeerd. Het algemene dreigingsniveau blijft "substantieel".

Het besluit van het kabinet om met F-16's mee te doen aan de bombardementen op IS in Irak heeft volgens de woordvoerder niets met de dreigementen tegen de militairen te maken. Minister Asscher zei gisteren dat de kans op een aanslag daardoor is verhoogd.

Bron: NOS
« Laatst bewerkt op: 25/09/2014 | 09:01 uur door jurrien visser »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 129 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.