Aanhoudingen na beschijnen met laserpen

Gestart door Lex, 23/09/2009 | 15:14 uur

Lex

Is het niet zo dat dit volgens de NL wetgeving een overtreding is en geen misdrijf?

Enforcer

Dat zou bewezen moeten worden door iemand van het OM......

Poging tot doodslag? Misschien. Mishandeling (tijdelijke/blijvende schade aan ogen). Misschien. Het is maar hoe goed je het definieert en hoe goed de advocaten zijn.

Wel goed dat er eindelijk eens van die idioten zijn opgepakt.

Laurens

CitaatEen piloot kan tijdelijk verblind raken door een laser, ook kan het zicht ernstig verstoord worden. Beide situaties zijn levensgevaarlijk.

En dat is dan geen poging doodslag? :confused:

Lex

De Koninklijke Marechaussee heeft 5 mannen aangehouden die met een laserpen een vliegende Apache gevechtshelikopter beschenen. De verdachten konden gisteravond in de omgeving van Vliegbasis Eindhoven worden aangehouden met hulp van de beschenen Apache.

Marechaussees van de Brigade Brabant Zuid gingen rond 22.00 uur af op de melding dat personen met lasers naar Apache helikopters aan het schijnen waren. Via de verkeersleiding van de vliegbasis legden zij contact met de vliegers die hen met de nachtzichtapparatuur van hun helikopter naar de mannen leidden, bij het tennispark in Veldhoven.

Nadat de vliegers bevestigden dat het om de bewuste personen ging, werden zij aangehouden. Na verhoor zijn de mannen, tussen de 18 en 22 jaar, in vrijheid gesteld. Een piloot kan tijdelijk verblind raken door een laser, ook kan het zicht ernstig verstoord worden. Beide situaties zijn levensgevaarlijk.

MINDEF, 23 september 2009, 14.31 uur