Auteur Topic: Marinedagen, 10-11-12 juli 2009  (gelezen 12858 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31429
Marinedagen, 10-11-12 juli 2009
« Reactie #45 Gepost op: 06/06/2009 | 17:47 uur »
De Koninklijke Marine is het maritieme amfibische deel van de Nederlandse krijgsmacht, dat zich wereldwijd inzet voor vrede op en vanuit zee.
Tijdens de Marinedagen opent de Koninklijke Marine haar poorten. Zo kan iedereen op 10, 11 en 12 juli 2009 zien waar de marine mee bezig is.

Schepen
De Marinedagen bieden een unieke kans om een kijkje te nemen aan boord van de oorlogsschepen. Doorgaans opereren de schepen in missies ver op zee, maar op 10, 11 en 12 juli 2009 bent u welkom aan boord.

Mariniers
Deze zeesoldaten opereren op de grens van land en water. In het mariniersbivak ontdekt u van alles over missies in Afghanistan en Irak. En ook over amfibische operaties, het boarden van verdachte schepen en de special forces.

Demonstraties
Spectaculair hoogtepunt vormen de demonstraties die u van dichtbij mee kunt maken! U ziet schepen, Lynx helikopters, landingsvaartuigen en personeel van de Koninklijke Marine. Ook maakt u kennis met de cutters en reddingsvaartuigen van de Kustwacht en KNRM en de vele andere eenheden.

Vele activiteiten
In het Maritieme Activiteiten Kamp steekt u de handen uit de mouwen en ondervindt u het werk aan boord. In het mariniersbivak ervaart u zelf hoe uitdagend het werk is bij het Korps Mariniers. Verspreid over het terrein zijn er nog vele andere activiteiten voor jong en oud!

Expositie en stands
In de tenten en op de steigers zijn exposities en stands ingericht: van de organisatie van de marine en de modernste techniek in schepen, tot een braderie met maritieme ‘hebbedingetjes’.

Marine.nl

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 44 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.