Auteur Topic: Spanningen op het Koreaanse schiereiland  (gelezen 15958 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

VandeWiel

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1907
  • Een jarenlange lezer...
Spanningen op het Koreaanse schiereiland
« Reactie #146 Gepost op: 23/11/2010 | 08:49 uur »
SEOUL - Het leger van Noord-Korea heeft dinsdag tientallen granaten afgevuurd op het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong. De aanval lijkt inmiddels gestopt.

Zestig à zeventig huizen staan er in brand. CNN meldt dat er één soldaat is overleden en veertien soldaten gewond zijn geraakt, waaronder drie in kritieke toestand, zo heeft het Zuid-Koreaanse leger gemeld.
 
Ook zouden er twee burgers gewond zijn geraakt.
Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie zegt dat het leger reageerde door terug te schieten op Noord-Korea.


Oefeningen

De president van Zuid-Korea vermoedt dat de beschietingen door Noord-Korea een gevolg zijn van oefeningen van het Zuid-Koreaanse leger.

Het kantoor van de president heeft dat gezegd, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.
Gevechtsvliegtuigen

De luchtmacht van Zuid-Korea heeft gevechtsvliegtuigen de lucht in gestuurd om boven het eiland te patrouilleren. Op Yeonpyeong, ongeveer 12 kilometer van de kust van Noord-Korea, wonen ruim duizend mensen.

De president van Zuid-Korea is met zijn staf met spoed bijeengekomen in ondergrondse bunkers bij het presidentiële paleis.
Gestopt

De beschieting lijkt om 08.15 uur (Nederlandse tijd) te zijn gestopt. Dat zei een ooggetuige tegen de Zuid-Koreaanse televisie. Bewoners ontvluchten hun eiland met vissersboten.

China heeft dinsdag beide partijen gemaand ''meer te doen voor vrede'', aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. China heeft goede betrekkingen met zowel Noord- als Zuid-Korea.
Het land stelde dinsdag zeer bezorgd te zijn over de beschietingen.

http://www.nu.nl/buitenland/2385179/noord-korea-schiet-huizen-zuid-korea.html

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 145 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.