Auteur Topic: Terroristen kunnen ook met drones aanvallen  (gelezen 5115 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31117
Terroristen kunnen ook met drones aanvallen
« Reactie #25 Gepost op: 23/12/2012 | 12:43 uur »
WIESBADEN - De Duitse autoriteiten vrezen dat terroristen drones (onbemande vliegtuigjes) en modelvliegtuigjes gaan gebruiken om aanslagen te plegen. De federale recherche, het BKA (Bundeskriminalamt), heeft volgens het weekblad Focus in een veiligheidsanalyse uitdrukkelijk gewaarschuwd voor het gevaar dat ,,fanatici, met name uit kringen van het islamitische terrorisme'', bommen rond gaan laten vliegen en op hun doelwit afsturen. In die kringen wordt al over zulke plannen gesproken volgens de BKA.
 
Vorig jaar werd in de Amerikaanse hoofdstad Washington een bomaanslag verijdeld. Een terrorist wilde bommen met modelvliegtuigen naar het Pentagon (ministerie van Defensie) en het Capitool (parlementsgebouw) laten vliegen. Dat scenario is in Duitsland mogelijk, waarschuwt de BKA in de zondag door Focus gepubliceerde tekst.

De VS bestoken vermeende terroristen al jaren met behulp van speciale drones in onder meer de bergen van het noordwesten van Pakistan.

ANP
23 december 2012 12:01

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 24 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.