Auteur Topic: AIVD claimt verijdelen aanslag Al-Qaida in Europa  (gelezen 5494 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomasen

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 16264
  • Aut viam inveniam, aut faciam
AIVD claimt verijdelen aanslag Al-Qaida in Europa
« Reactie #21 Gepost op: 17/04/2013 | 15:49 uur »
AIVD claimt verijdelen aanslag Al-Qaida in Europa
Nederland ē Geplaatst door Redactie op 17-04-2013 @ 14:41

De AIVD heeft voorkomen dat drie terroristen van Al-Qaida een aanslag in Europa konden plegen. De inlichtingendienst leverde eind vorig jaar belangrijke informatie aan collegadiensten in het buitenland die leidde tot de aanhouding van het drietal, schrijft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) in een Kamerbrief die eerder deze maand naar de Kamer is gestuurd.

Verdere details over de aanhoudingen wil een woordvoerder van de minister niet geven, omdat de bronnen van de AIVD dan in gevaar zouden kunnen komen. Hij verwijst naar de Kamerbrief.

Daarin schrijft de minister verder dat het aantal Nederlanders dat zich aansluit bij jihadistisch-terroristische netwerken in onder meer Pakistan, SomaliŽ en SyriŽ de afgelopen tijd is toegenomen van enkelen naar tientallen. Ook zouden Nederlanders binnen die netwerken een steeds 'prominentere' plaats innemen.

Nederlandse strijders zouden vooral een probleem zijn voor de landen waar zij actief zijn, maar de minister wijst erop dat zij ook in Europa kunnen toeslaan. Vorige maand verhoogde Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof het dreigingsniveau terrorisme naar substantieel. Door een toegenomen aantal jihadreizigers naar SyriŽ zou de kans op een aanslag in Nederland zijn toegenomen.

De AIVD wil volgens Plasterk meer zicht krijgen op Nederlanders die naar verdachte landen reizen. Zo moet worden voorkomen dat zij een aanslag in Nederland of een ander land plegen.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/595257/1/1/500/aivd-claimt-verijdelen-aanslag-al-qaida-in-Europa.html
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 20 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.