Auteur Topic: 'Laserwapen ook geschikt voor Nederlandse marine'  (gelezen 2327 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27003
  • SCITE CITO
'Laserwapen ook geschikt voor Nederlandse marine'
« Reactie #8 Gepost op: 30/12/2014 | 15:47 uur »
'Laserwapen ook geschikt voor Nederlandse marine'

Door Redactie Helderse Courant - 30-12-2014

DEN HELDER - Het laserwapen dat de Amerikaanse marine met succes heeft  getest is ook geschikt voor de Koninklijke Marine. Het blijkt uiterst effectief tegen kleine boten en vliegende drones. Precies de gevaren die vrij licht bewapende Nederlandse patrouilleboten bedreigen.

,,Ik vind het laserwapen ook een goed product voor de Koninklijke Marine en de Gouden Driehoek met Defensie, onderzoekers en industrie’’, zegt voorzitter Marc de Natris van de belangenvereniging van marineofficieren.
De laser is geïnstalleerd op de Ponce, een schip dat nabij het Midden-Oosten vaart. Hoewel er veel geld in de ontwikkeling van het wapen is geïnvesteerd, kost een schot met de laser volgens de US Navy slechts één dollar. De vraag aan de Koninklijke Marine of laserwapens in de toekomst ook op schepen van de Nederlandse oorlogsvloot worden toegepast, wacht nog op een antwoord. De voor wapensystemen verantwoordelijke kapitein-ter-zee kon op dit moment niet inhoudelijk reageren.
Voorman De Natris van de KVMO ziet er wel brood in: ,,De Chinezen hebben het wapen ook succesvol getest op UAV’s (drones). Defensie is vaak leidend als het gaat om technologie. Het zou mooi zijn als de Gouden Driehoek op dit gebied stappen gaat zetten. De technologie kan daarna in civiele producten worden verwerkt. Op deze wijze kan de technologische investering weer te gelde worden gemaakt door de Nederlandse Defensie-industrie.’’
Op demonstratiebeelden van het laserwapen is te zien hoe snelle bootjes door een laserstraal vanaf de Ponce geraakt worden. De objecten vliegen in brand en slaan daarna uiteen op het water. Ook aanvallende onbemande vliegtuigjes worden uit de lucht ’gezapt’.
 
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27270806.ece/Laserwapen-ook-geschikt-voor-Nederlandse-marine_?lref=r_regionaal

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 7 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.