Auteur Topic: Tijdelijk tweede fregat voor NAVO-eskader Middellandse Zee  (gelezen 2000 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Tijdelijk tweede fregat voor NAVO-eskader Middellandse Zee
« Reactie #1 Gepost op: 28/01/2003 | 12:31 uur »
Citaat
Het marinefregat Hr.Ms. Abraham van der Hulst is maandag (27 januari) toegevoegd aan het vaste NAVO-eskader voor de Middellandse Zee. Dit eskader, de Standing Naval Force Mediterranean (SNFM), bestaat uit schepen van verschillende landen en patrouilleert momenteel in het oosten van de Middellandse Zee in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Afgezien van Hr.Ms. Abraham van der Hulst maakt ook het fregat Hr.Ms. Witte de With deel uit van SNFM. Dit fregat fungeert tot woensdag als vlaggenschip voor de Nederlandse commandant van het eskader, commandeur Wirth en wordt dan afgelost door Hr.Ms. Abraham van der Hulst.


Hr.Ms. Abraham van der Hulst was in 2002 bijna een half jaar ingezet in het Caraïbisch Gebied, eveneens in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Het fregat vertrok 13 januari 2003 uit de haven van Den Helder voor haar huidige reis. Het fregat blijft tot eind maart bij het NAVO-eskader en keert uiteindelijk half april terug in haar thuishaven na te zijn afgelost door Hr.Ms. Jacob van Heemskerck. Hr.Ms. Witte de With, uit Den Helder vertrokken op 29 augustus 2002, keert 7 februari terug in Nederland.

[bron: www.mindef.nl]

Ook wij gaan al extra onsteuning sturen voor het geval dat. Mogelijk omdat er toch al is besloten mee te doen in geval van oorlog???
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...