Camera checkt vliegtuigpassagier

Gestart door ronjhe, 12/02/2007 | 16:24 uur

ronjhe

Tja, blijkbaar zijn de airmarschalls te duur ;) Niet de eerste keer dat de beste oplossing vervangen wordt door techniek die te omzeilen is. En alsof ze het in de cockpit al niet druk genoeg hebben nu het aantal piloten meestal al wordt beperkt tot 2 zonder boordwerktuigkundige.

KapiteinRob

Citaat van: Elzenga op 12/02/2007 | 16:24 uur
Terrorismebestrijders hopen zo eerder in de cockpit te kunnen zien wie wat slechts in de zin heeft.

Goh, is daar tegenwoordig zoveel ruimte voor extra stoelen? En alsof terroristen dan geen doekje over de stoel hangen nu ze dit weten......

ronjhe

AMSTERDAM - Een piepklein cameraatje in de stoel voor je, houdt vliegtuigpassagiers straks nauwlettend in de gaten. Terrorismebestrijders hopen zo eerder in de cockpit te kunnen zien wie wat slechts in de zin heeft.

De spionagecamera registreert hoe vaak je met je ogen knippert, door je haar strijkt of je lippen likt. Dat zijn symptomen van nervositeit. De camera slaat aan bij verdacht gedrag en geeft een signaal aan de cockpit. Een microfoontje hoort of er gefluisterd wordt. Zelfmoordenaars komen vaak in trance door zachtjes Koranteksten te spreken.

Een Engels en een Duits bedrijf zijn de software nu zo aan het afstellen dat niet iedereen met een tick meteen uit zijn stoel wordt gesleurd. Het hele project kost tientallen miljoenen euro¿s.

Om problemen met privacywetgeving te voorkomen, worden de beelden na elke vlucht gewist. Zeggen de makers. Invoering is pas over jaren te verwachten. Nu inbouwen is te duur.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/58573291/Camera_checkt_vliegtuigpassagier.html?p=1,2