'Bush wil met extra troepen doorbraak forceren'

Gestart door Offenbach, 16/11/2006 | 13:38 uur

KapiteinRob

Citaat van: Ros op 16/11/2006 | 20:21 uur
Tsja............het gaat met de Irakezen een stuk beter sinds hij in de bak zit  ::)

Dat is lekker makkelijk.... Ik begrijp dat jij het beter voor de Irakezen had gevonden als SH nog in het zadel had gezeten?

Ros

Tsja............het gaat met de Irakezen een stuk beter sinds hij in de bak zit  ::)

KapiteinRob

Citaat van: Ros op 16/11/2006 | 15:45 uur
Citaat van: awo op 16/11/2006 | 14:40 uur
dan zou deze hele oorlog nutteloos zijn geweest.

Ooit nuttig geweest dan ?.

SH zit achter de tralies, dus ja, het heeft nut gehad....

ronjhe

Citaat"Hij zit in een ontkenningsfase wat betreft Irak. Niemand heeft dat nog, behalve hij."
Daar had Rumsfeld dus ook al last van volgens een voormalige vriend van hem. Tja het eigen ongelijk toegeven is op dat niveau niet altijd eenvoudig meer...

Ros

Het is te hopen dat de Democraten ook de hakken flink in het zand zetten.

Eerder met gezichtsverlies Irak verlaten dan nog een grote klap uitdelen, als grote winnaar vertrekken en het land in een nog grotere puinhoop achterlaten dan het al is.

Ros

Citaat van: awo op 16/11/2006 | 14:40 uur
dan zou deze hele oorlog nutteloos zijn geweest.

Ooit nuttig geweest dan ?.

Offenbach

Citaat van: Elzenga op 16/11/2006 | 14:03 uur
tja nieuwe ingredienten voor een groter drama......

En de doodsteek voor Bush zelf..

awo

Die oorlog zal hij niet gaan winnen als hij "effe" 20.000 man stuurt. Ze zijn nu al een lange tijd bezig om de boel daar een beetje rustig te krijgen en dat is ze niet gelukt. Waarom zou dat nu dan ineens wel lukken?
En er weggaan zou erg dom zijn, denk ik. Alles wat ze nu hebben bereikt is dan weer weg, dan zou deze hele oorlog nutteloos zijn geweest.

ronjhe

tja nieuwe ingredienten voor een groter drama......

Ros

'Bush wil oorlog winnend afsluiten'


WASHINGTON/LONDEN - De Amerikaanse president George Bush wil een laatste grote doorbraak forceren in Irak om de oorlog winnend af te sluiten en een eervolle terugtrekking uit het land mogelijk te maken.

Volgens de Britse krant The Guardian van donderdag, die zich baseert op bronnen dichtbij het interne overleg van de regering, wil hij daarvoor een slordige 20.000 extra militairen naar Irak zenden.


De keuze van Bush heeft volgens het dagblad ook zijn weerslag op het werk van de commissie-Baker, de Irak Study Group, die alternatieven zoekt voor het huidige Irak-beleid. Hoewel de commissie nog niet helemaal klaar is met haar werk, zullen haar aanbevelingen naar verwachting aansturen op een vier punten tellende 'overwinningsstrategie'.

Verzoenen

Naast het opschroeven van het aantal militairen moet regionale samenwerking de stabiliteit in Irak verbeteren. Verder moet het opzetten van een goed politiek raamwerk de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar verzoenen.

Tot slot moet het Amerikaanse Congres over de brug komen met extra geld voor troepen en de opleiding en uitrusting van de Iraakse politie- en legermacht.

Signaal

Met het initiatief lijkt Bush zijn hakken in het zand te willen zetten en de Democraten een duidelijk signaal te willen geven dat hij niet van zins is een snelle troepenreductie door te voeren.

"Wat de democraten ook zeggen, het is Bush die nog steeds de touwtjes in handen heeft. Hij gelooft dat het een kwestie is van politieke wil", aldus een hoge gewezen regeringsfunctionaris tegen The Guardian. "Hij zit in een ontkenningsfase wat betreft Irak. Niemand heeft dat nog, behalve hij."

Doelen

De ingewijde gaat verder. "Bush heeft nee gezegd tegen terugtrekking dus wat heb je anders? Het Baker-rapport zal een verzameling ideeën zijn, realistischer dan die uit het verleden. Wat ze zullen zeggen is het volgende; stel de doelen naar beneden bij, vergeet de democratie-onzin, zet meer middelen in en doe het."

www.nu nl  - Aanvullend op het artikel geplaatst door Offenbach.

Offenbach

do 16 nov 2006

AMSTERDAM - De Amerikaanse president George Bush wil een laatste grote doorbraak forceren in Irak om de oorlog winnend af te sluiten en een eervolle terugtrekking uit het land mogelijk te maken. Volgens de Britse krant The Guardian van donderdag, die zich baseert op bronnen dichtbij het interne overleg van de regering, wil hij daarvoor een slordige 20.000 extra militairen naar Irak zenden.

De keuze van Bush heeft volgens het dagblad ook zijn weerslag op het werk van de commissie Baker, de Irak Study Group, die alternatieven zoekt voor het huidige Irak-beleid. Hoewel de commissie nog niet helemaal klaar is met haar werk, zullen haar aanbevelingen naar verwachting aansturen op een vier punten tellende 'overwinningsstrategie'.

(bron: www.telegraaf.nl)