Hemd mag uit de broek bij marine

Gestart door A.J., 16/07/2011 | 09:30 uur

onderofficier

Wat een titel..................

Het is geen "Hemd"  het is de "basisjas"  die wij al jaren over de broek dragen.
De hemd (t-shirt)  blijft gewoon in de broek

Wie doet er nu een jas in de broek?  
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

KapiteinRob

Citaat van: A.J. op 16/07/2011 | 09:37 uur
Eigenlijk was het ook vrij raar dat de marine uit de pas liep vergeleken met de rest van de krijgsmacht.

Nu nog standaard hoge kisten en een elastiek in in de broekspijp. Hoeven we alleen over 2 jaar met z'n allen nog over te schakelen op 1 camo-patroon.....

KapiteinRob

Citaat van: Roy Klopper, "defensiespecialist" Telegraaf op 16/07/2011 | 09:30 uur
aldus uitrustingschef Kers.

Uitrustingschef? Volgens mij is stafadjudant Kers de "KM-adjudant"......  :P

A.J.

Eigenlijk was het ook vrij raar dat de marine uit de pas liep vergeleken met de rest van de krijgsmacht.

A.J.

Hemd mag uit de broek bij marine

EN HELDER -  Na hun collega's van de landmacht en de luchtmacht mogen de militairen van de Koninklijke Marine vanaf deze zomer ook met het hemd uit de broek lopen. Zo moet een verkoelend schoorsteeneffect worden bewerkstelligd.

,,Als het shirt los over de broek hangt, kan de lichaamswarmte beter ontsnappen. Hierdoor hebben de manschappen het gevoel dat het een stuk minder heet is", zo verklaart chef-equipage van de zeestrijdkrachten Walter Kers de historische ommezwaai.

De marine was tot voor kort het laatste krijgsmachtdeel waarbij het militairen strikt verboden was te vlaggen met hun werkjasje over de broek. De landmacht en luchtmacht stonden dit al jaren geleden wel toe ondanks veiligheidsbezwaren. Een wapperend jasje kan immers sneller ergens achter blijven hangen of vlam vatten. De marinestaf ging overstag na diverse smeekbedes vanaf de werkvloer. Een enquĂȘte wees onlangs zelfs uit dat zeventig procent van de manschappen voorstander is van het fladderende shirt. ,,De kwestie leefde bij een groot deel van de werknemers die dit tenue dag in, dag uit dragen", aldus de chef-kabinet kapitein-ter-zee Wolter Silevis Smitt in de interne uitgave Marinenieuws.

Behalve de ontluchtende schoorsteenwerking, heeft de nieuwe regel volgens de zeemacht meer praktische voordelen: ,,Elke keer als je bukt, hangt de jas half uit de broek en moet je hem terugproppen. Dat is vervelend en werkt ongemakkelijk", aldus uitrustingschef Kers.

Vooral officieren binnen de marine ervaren de nonchalante uitstraling die de nieuwe regel met zich meebrengt als een groot nadeel. ,,De werkjas in de broek staat veel netter en strakker. Intern is dan ook zeker niet iedereen er blij mee. Maar uiteindelijk heeft toch de wens van de mens in het pak de doorslag gegeven", aldus marineoverste Jaap Hubbelmeijer op het ministerie van Defensie.

Telgraaf