Auteur Topic: Relatie VS en Pakistan onder druk  (gelezen 3481 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Relatie VS en Pakistan onder druk
« Reactie #11 Gepost op: 10/07/2011 | 12:10 uur »
'VS schort hulp aan leger Pakistan op'
Laatste update:  10 juli 2011 07:14 info
WASHINGTON - De Amerikaanse regering gaat voor honderden miljoenen dollars aan militaire steun aan Pakistan opschorten of schrappen.

Met de maatregel wil Washington Pakistan straffen voor het wegsturen van Amerikaanse militaire trainers in de afgelopen weken.

Ook wil de VS druk uitoefenen op Pakistan om meer werk te maken van de strijd tegen het terrorisme. Dat meldt The New York Times zondag op gezag van hoge Amerikaanse regeringsmedewerkers.

Door het opschorten of schrappen van steun zou Pakistan tot 800 miljoen dollar (560 miljoen euro) aan militaire steun kunnen mislopen. De Amerikanen geven Pakistan onder meer steun voor het stationeren van meer dan 100.000 militairen aan de grens met Afghanistan voor het bestrijden van de Taliban en andere militante groepen.

Ook voor materieel en trainingsprogramma's voor het Pakistaanse leger hebben de Amerikanen in de afgelopen jaren geld vrijgemaakt.

Pakistan maakte onlangs een einde aan een Amerikaans trainingsprogramma voor Pakistaanse paramilitairen. Circa 100 Amerikaanse trainers werden naar huis gestuurd.
ANP

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 10 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.