Auteur Topic: [nieuws] Zes doden bij schietpartij Lockheed Martin  (gelezen 1700 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

  • Gast
[nieuws] Zes doden bij schietpartij Lockheed Martin
« Reactie #3 Gepost op: 08/07/2003 | 22:15 uur »
Uitgegeven: 8 juli 2003 19:37
Laatst gewijzigd: 8 juli 2003 21:33

MERIDIAN - Een werknemer van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin heeft dinsdag in een fabriek van de onderneming in Meridian (Mississippi) vijf collega's en daarna zichzelf doodgeschoten. Het gaat om de schietpartij met de meeste slachtoffers in een Amerikaans bedrijf sinds drie jaar.

Zeker acht personen raakten gewond. De dader had twee vuurwapens bij zich. Zijn motief is nog onbekend. Volgens getuigen schoot de man in het wilde weg. Het is onbekend of de man een arbeidsconflict had. In de fabriek worden onderdelen voor vliegtuigen geproduceerd, onder meer voor de Hercules C130 en het F-22-gevechtsvliegtuig.

Andere gevallen

Een schietpartij vorige week in een fabriek in Jefferson City in de Amerikaanse staat Missouri kostte vier mensen het leven. Vijf personen raakten gewond. Een fabrieksarbeider opende om onbekende redenen het vuur op zijn collega's. Bij het bloedbad drie jaar geleden in een internetadviesbedrijf in Massachusetts werden zeven personen doodgeschoten.


[Bron: www.nu.nl]

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.