Auteur Topic: Saudische politie stuit op enorm wapenarsenaal  (gelezen 1578 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
Saudische politie stuit op enorm wapenarsenaal
« Reactie #1 Gepost op: 21/07/2003 | 18:34 uur »
Saudische politie stuit op enorm wapenarsenaal
Maandag 21 Juli 2003

RIYAD (ANP) - De Saudische politie heeft naar eigen zeggen ,,terroristische aanslagen'' voorkomen met de arrestatie van zestien verdachten en de vondst van een enorm wapenarsenaal. De verdachten zouden het hebben voorzien op ,,vitale installaties'' in het koninkrijk.

De politie heeft volgens het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken invallen gedaan in boerderijen en woningen in de hoofdstad Riyad en in de provincies Qasseem en de Oostelijke Provincie. Daarbij heeft zij in ondergrondse ruimten meer dan twintig ton chemicaliŽn voor explosieven aangetroffen. Voorts stuitte de politie onder meer op 72 kilo hoogwaardige explosieven van het type RDX, vijf antitankwapens, achttien raketachtige projectielen, 524 ontstekingsmechanismen, kogelvrije vesten, nachtkijkers, valse identiteitspapieren, machinegeweren, munitie, communicatieapparatuur, auto's, motorfietsen en bijna een kilometer bedrading of lont. Verder vond zij collectebussen en 75.000 euro.

Het is de grootste vondst bij het onderzoek naar terroristische netwerken sinds 7 mei toen een cel van negentien terroristen met hun arsenaal werd ontdekt. Op 12 mei was er in Riyad een gecoŲrdineerde zelfmoordaanlag op drie verschillende doelen in een woonwijk. Daardoor vonden 35 mensen de dood.

bron (hetnet.nl / ANP)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning