Auteur Topic: Amerikanen doden drie belagers in oosten van Afghanistan  (gelezen 1562 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Amerikanen doden drie belagers in oosten van Afghanistan
« Reactie #1 Gepost op: 31/07/2003 | 15:07 uur »

31-07-2003  

Amerikaanse militairen hebben woensdagnacht drie mannen gedood die zich verdacht ophielden bij hun basis in het oosten van Afghanistan. Overige leden van de ongeveer tien man sterke groep maakten zich uit de voeten nadat zij door de Amerikanen waren opgemerkt en met mortieren waren beschoten, aldus een Amerikaanse legerwoordvoerder.

Het incident speelde zich af bij Asadabad, de hoofdstad van de oostelijke provincie Kunar, nabij de grens met Pakistan. Dezelfde basis was vorige week met raketten beschoten.

In het oosten van de Afghaanse hoofdstad Kabul openden Amerikaanse militairen donderdagmiddag het vuur op een taxi die niet stopte bij een controlepost voor een militaire basis. De drie inzittenden raakten gewond. Een politiewoordvoerder zei dat het onduidelijk was waarom de auto bij de controlepost was doorgereden; in het voertuig werden wapens noch explosieven gevonden.

De Afghaanse minister van binnenlandse zaken Ali Ahmad Jalali kondigde donderdag aan dat tienduizenden politieagenten aanvullende scholing krijgen. De meeste agenten hebben door de oorlog van de afgelopen 25 jaar wel met wapens leren omgaan, maar hun aanhankelijkheid ligt eerder bij lokale krijgsheren en politici dan bij de centrale regering. Ook van burgerrechten hebben de agenten niet veel kaas gegeten. Daar moet de aanvullende scholing, die door Duitse en Amerikaanse instructeurs gegeven wordt, verandering in brengen.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...