Auteur Topic: Al-Qaeda dreigt VS met vergelding  (gelezen 1490 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ton de Zwart

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 2875
Al-Qaeda dreigt VS met vergelding
« Reactie #1 Gepost op: 03/08/2003 | 12:24 uur »

UTRECHT - 03/08/03 Tv-zender Al-Arabiya heeft een geluidsband uitgezonden waarop al-Qaeda-kopstuk Ayman Al-Zawahari zegt dat de VS zal boeten wanneer het de gevangen op Guantenamo Bay slecht behandeld. Hij doet tevens een oproep aan moslims wereldwijd om de gevangenen te wreken op hun ‘ongelovige’ veroveraars.

Al-Zawahari noemde het dreigement een reactie op de aankondiging van Washington dat de gevangenen een militair proces zullen krijgen, wat tot de doodstraf kan leiden. “Ik zweer bij de almachtige god, dat de Amerikaanse kruisvaarders een hoge prijs zullen betalen voor elke schade die de moslims die zij vasthouden oplopen”, aldus de al-Qaeda-spreker.

Al-Zawahari, van wie onbekend is waar hij verblijft, zei niet te verwachten dat de Amerikanen rechtvaardig zullen zijn. “Maar we zeggen een ding tegen Amerika: wat jullie tot nu toe hebben gezien zijn slechts de eerste schermutselingen. De echte strijd moet nog beginnen.” De stem op de tape waarschuwt verder het Amerikaanse volk zich door rede en logica te laten leiden voor het te laat is, ‘als zij waarde hechten aan hun toekomst en aan die van komende generaties’.

De VS houdt op haar marinebasis op Cuba zo’n 660 terreurverdachten uit 42 landen vast. Zij werden opgepakt tijdens de door de VS geleidde oorlog in Afghanistan, die na de aanslagen van 11 september 2001 werd gestart.

Bron: Tiscali nieuws 030803