Auteur Topic: KLM haalt oplage blad HP/De Tijd uit vliegtuigen  (gelezen 2769 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ton de Zwart

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 2875
KLM haalt oplage blad HP/De Tijd uit vliegtuigen
« Reactie #1 Gepost op: 15/09/2003 | 09:53 uur »
KLM haalt oplage blad HP/De Tijd uit vliegtuigen
Van onze verslaggever Jean-Pierre Geelen
 
AMSTERDAM - De KLM heeft alle exemplaren van het weekblad HP/De Tijd van deze week uit haar vliegtuigen gehaald en het contract met de uitgever tot nader order opgeschort. Het bedrijf is woedend over de cover, een gemonteerde foto waarop een KLM-Boeing het gebouw van Nationale Nederlanden lijkt te gaan doorboren.

Ook de verzekeraar beklaagt zich in een brief aan het blad over 'dit ronduit bedreigende beeld dat de gevoelens van onveiligheid van onze medewerkers vergroot'. De illustratie hoort bij een artikel over dreigende moslimterreur in Nederland met als titel: 'Doelwit Nederland; moslimterreur komt dichterbij.'

Woordvoerder Youseff Eddini van de KLM vindt dat het weekblad hiermee 'alle fatsoensnormen heeft overschreden en ethisch onverantwoord bezig is' en spreekt van 'een ziekelijke vorm van creativiteit die de imago's van zowel KLM als Nationale Nederlanden schendt'. Tot nader order verspreidt KLM geen nummers van HP/De Tijd meer in haar vliegtuigen en lounges, een service aan passagiers die businessklas vliegen.

Het bedrijf wil het antwoord van HP/De Tijd op een boze brief hierover afwachten alvorens zich te buigen over eventuele verdere stappen.

Dat duidelijk sprake is van een gemonteerde foto is volgens de woordvoerder van KLM niet van belang. 'De lezer ziet dat niet. Het is simpelweg inspelen op emoties rond een gevoelig onderwerp, en doet geen recht aan de duizenden mensen die deze dagen de overledenen herdenken van de aanslagen op 11 september.'

Hoofdredacteur Henk Steenhuis van HP/De Tijd heeft vrijdagmiddag nog geen brief van de KLM ontvangen, zo laat hij weten. Hij beraadt zich nog op een reactie aan Nationale Nederlanden.

Bron: de Volkskrant van 150903