Auteur Topic: 'Bedenkers aanslagen 11 september bekennen'  (gelezen 1367 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

  • Gast
'Bedenkers aanslagen 11 september bekennen'
« Reactie #1 Gepost op: 25/10/2003 | 23:07 uur »
Uitgegeven: 25 oktober 2003 13:23

HAMBURG - De twee verdachte al-Qaedaterroristen die het brein zouden zijn achter de aanslagen van 11 september 2001 hebben volledig bekend. Dat heeft de Duitse krant Der Spiegel zaterdag gemeld op gezag van Amerikaanse en Duitse veiligheidsfunctionarissen.

De twee, Khalid Sheikh Mohammed en zijn rechterhand Ramzi Binalshibh, zitten vast. Mohammed geldt als de derde man van al-Qaeda en zou net als Binalshibh de aanslagen in de Verenigde Staten hebben geco÷rdineerd.

Volgens de krant heeft het duo de politie verteld dat er al in 1996 plannen bestonden om vliegtuigen op Amerikaanse doelen te laten storten. Mohammeds idee was toen om daarvoor kleine vliegtuigjes te gebruiken. Het was echter Osama bin Laden zelf die besloot passagiersvliegtuigen in te zetten. Het duo heeft nu verteld dat Bin Laden daarbij zei: "Waarom een bijl gebruiken als je ook een bulldozer kunt pakken."

Later, in februari 2001, kreeg Binalshibh van Bin Laden te horen wat de precieze doelwitten waren: het World Trade Center, het Pentagon maar ook Capitol Hill, waar het Amerikaanse Congres zetelt. Binalshibh sprak met zelfmoordpiloot Mohammed Atta af om voor de aanslagen de code 'Porsche 911' te gebruiken.

[Bron: www.nu.nl]