Negen kinderen dood na Amerikaans bombardement in Afghanistan

Gestart door -Peter-, 07/12/2003 | 12:11 uur

MasterChief1971

Als het om één man gaat. ga je toch geen bommen gooien? Dan stuur je er toch een SF-team op af om hem uit zijn huis te halen zodat je hem evt. nog kunt berechten en ondervragen ook?

Ben ik nou zo slim of zijn die Yanken zo simpel?
Laat maar: Da's vragen naar de bekende weg...

Wat me wel zorgen baart: Als Kabul zijn zaakjes niet op orde krijgt, de ISAF geen uitgebreider mandaat en de warlords daar gewoon kunnen doen waar ze zin in hebben.... Wat is dan het nut om daar te blijven? Als dit zo doorgaat valt Afghanistan, alweer, uit elkaar.
"Whosoever commands the sea, commands the trade; whosoever commands the trade of the world commands the riches of the world, and consequently the world itself"- Sir Walter Raleigh

-Peter-

Negen kinderen dood na Amerikaans bombardement in Afghanistan
07-12-2003  


Een Amerikaanse luchtaanval in Afghanistan heeft zaterdag vrijwel zeker aan negen kinderen het leven gekost. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht, zei een legerwoordvoerder. De aanval, in de buurt van de stad Ghazni ten zuidwesten van Kabul, was gericht op een gezochte terrorist. De Amerikanen wisten niet dat er kinderen in de buurt waren, verklaarde woordvoerder Christopher West zondag.

De man tegen wie de aanval was gericht zou verantwoordelijk zijn voor de dood van twee buitenlanders in Afghanistan. Het Amerikaanse leger hield zijn schuilplaats al enige tijd in de gaten. Zaterdag besloten de Amerikanen de aanval in te zetten en werd de schuilplaats gebombardeerd door een vliegtuig van het type A-10. Na de aanval troffen Amerikaanse soldaten op de plek van het bombardement de lichamen van negen kinderen aan. Of de kinderen daadwerkelijk door de Amerikaanse bommen zijn omgekomen, wordt onderzocht, zei West. De nabestaanden van de kinderen krijgen ondersteuning, aldus de woordvoerder. Volgens de gouverneur van Ghazni hadden de Amerikanen het verkeerde huis gebombardeerd. Het doelwit van de aanval, Mullah Wazir, zou ongedeerd zijn gebleven.

Bij een bomexplosie op een markt in de Zuid-Afrikaanse stad Kandahar raakten zaterdag twintig mensen gewond. De bom, die vermoedelijk aan een fiets was bevestigd, ontplofte voor een hotel. Volgens de fundamentalistische Taliban-beweging, die de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeiste, was de aanslag gericht tegen Amerikaanse soldaten, maar ging de bom te laat af.

Vermoedelijke Taliban-strijders namen zaterdag vlakbij de plek waar de Amerikanen het huis bombardeerden, twee Indiase wegwerkers in gijzeling. De Indiërs werkten aan de weg van Kabul naar Kandahar. Langs dezelfde weg werd meer dan een maand geleden een Turk ontvoerd. De Turk werd na enkele weken vrijgelaten.


[Copyright 2003, Novum Nieuws / Associated Press
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...