Auteur Topic: Verdachte bomaanslagen: Bin Laden gaf opdrachten  (gelezen 1295 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Verdachte bomaanslagen: Bin Laden gaf opdrachten
« Reactie #1 Gepost op: 16/12/2003 | 00:47 uur »
Verdachte bomaanslagen: Bin Laden gaf opdrachten

Uitgegeven: 15 december 2003 16:22

ISTANBUL - Osama bin Laden heeft persoonlijk de opdrachten gegeven voor de bomaanslagen in Istanbul op 15 en 20 november. Dat heeft volgens het dagblad Vatan van maandag een Turkse verdachte van de aanslagen gezegd.

Feyzi Yigit werd zondag aangeklaagd door een Turkse rechtbank voor de aanslagen op joodse en Britse doelen. Die kostten het leven aan 62 mensen, onder wie vier daders. Yigit is een van de 33 verdachten die zijn aangeklaagd in verband met de aanslagen. Hij zou lid zijn van een verboden organisatie.

"Instructies voor de aanslagen werden gegeven door de leider van al-Qaeda, Osama bin Laden persoonlijk", zo citeerde de krant Yigit die tegen de rechter sprak. Hij zei dat twee Turken Bin Laden ontmoetten in Afghanistan om orders in ontvangst te nemen voor de aanslagen in Istanbul. Die zijn opgeŽist door al-Qaeda en de Turkse terreurorganisatie IBDA-C samen.

Al-Qaeda

Yigit zei dat hij wapens en les in het maken van bommen had gekregen in een kamp van al-Qaeda in Afghanistan. Hij bekende explosieven te hebben ingeladen in de vier vrachtwagens die voor de aanslagen zijn gebruikt. Vervolgens was hij naar buurland Iran gevlucht, meldde Vatan. Yigit werd aangehouden toen hij naar Turkije was teruggekeerd.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...