Kadaffi: 'Libië heeft niets te verbergen'

Gestart door -Peter-, 23/12/2003 | 09:45 uur

-Peter-

Kadaffi: 'Libië heeft niets te verbergen'

Uitgegeven: 23 december 2003 07:33

TRIPOLI - De Libische leider Moamer Kadaffi ziet de VN-wapeninspecteurs graag komen. Libië heeft niets te verbergen, zo zei de president tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Kom en bekijk wat er is, we willen niets verbergen".

Kadaffi vertelde in een maandag opgenomen interview dat zijn land de machines, technologie en programma's heeft om massavernietigingswapens te maken, maar geen chemische, biologische of nucleaire wapens heeft ontwikkeld.

De beslissing om het wapenprogramma te stoppen was genomen om geruchten en propaganda tegen Libië te stoppen, aldus de leider van het Noord-Afrikaanse land.

Zijn opmerkingen komen drie dagen nadat de Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair bekendmaakten Libië zijn massavernietigingsprogramma ontmantelt. Aan die beslissing gingen maanden van geheime onderhandelingen vooraf.

Kadaffi riep andere landen, zoals Noord-Korea, op het voorbeeld van Libië te volgen. Dit zou de druk op Israël opvoeren om hetzelfde te doen, aldus de Libische leider. Israël heeft hoogstwaarschijnlijk kernwapens.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...