Auteur Topic: Kadaffi: 'LibiŽ heeft niets te verbergen'  (gelezen 1403 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Kadaffi: 'LibiŽ heeft niets te verbergen'
« Reactie #1 Gepost op: 23/12/2003 | 09:45 uur »
Kadaffi: 'LibiŽ heeft niets te verbergen'

Uitgegeven: 23 december 2003 07:33

TRIPOLI - De Libische leider Moamer Kadaffi ziet de VN-wapeninspecteurs graag komen. LibiŽ heeft niets te verbergen, zo zei de president tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Kom en bekijk wat er is, we willen niets verbergen".

Kadaffi vertelde in een maandag opgenomen interview dat zijn land de machines, technologie en programma's heeft om massavernietigingswapens te maken, maar geen chemische, biologische of nucleaire wapens heeft ontwikkeld.

De beslissing om het wapenprogramma te stoppen was genomen om geruchten en propaganda tegen LibiŽ te stoppen, aldus de leider van het Noord-Afrikaanse land.

Zijn opmerkingen komen drie dagen nadat de Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair bekendmaakten LibiŽ zijn massavernietigingsprogramma ontmantelt. Aan die beslissing gingen maanden van geheime onderhandelingen vooraf.

Kadaffi riep andere landen, zoals Noord-Korea, op het voorbeeld van LibiŽ te volgen. Dit zou de druk op IsraŽl opvoeren om hetzelfde te doen, aldus de Libische leider. IsraŽl heeft hoogstwaarschijnlijk kernwapens.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...