Acht doden bij Israëlische aanval Gazastrook

Gestart door -Peter-, 24/12/2003 | 08:41 uur

zzzzzmura

Die mevrouw heeft keihard gelijk wat een nutteloze situatie aldaar :(
Mensen zijn Idioten,daarom houd ik zo van kinderen maar helaas zijn kinderen gedoemd om op te groeien tot idioten.

DvdW

#2
 >:(
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

-Peter-

Acht doden bij Israëlische aanval Gazastrook

Uitgegeven: 23 december 2003 21:28

RAFAH/GAZA - Bij Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn dinsdag acht Palestijnen gedood en 34 gewond geraakt. Acht gewonden zijn er volgens ziekenhuizen zeer ernstig aan toe. Onder de gewonden zijn drie kinderen tussen drie en vijf jaar.

De aanvallen richtten zich op een deel van de grensplaats Rafah dat reeds bij eerdere invallen voor een groot deel is verwoest. Israëlische soldaten gingen er dinsdag met behulp van meer dan veertig pantserwagens en met steun van Apache-gevechtshelikopters op zoek naar tunnels die naar het aangrenzende Egypte leiden en door smokkelaars worden gebruikt. Volgens de Israëlische strijdkrachten worden meer dan duizend wapens per jaar de Gazastrook binnengebracht voor aanvallen op de Israëli's of voor aanslagen in Israël.

Tunnels

Het hoge aantal doden gewonden van dinsdag, na een periode van relatieve kalmte, is volgens de Israëli's te wijten aan Palestijnse schutters die vuurgevechten uitlokten met de aanvallers. Het verzet in Rafah tegen de Israëlische soldaten bewijst volgens een legerwoordvoerder dat de tunnels belangrijk zijn voor de aanvoer van wapens "voor terroristische organisaties". De Israëlische militairen bliezen onder meer een tunnel op die op dertien meter diepte naar Egypte leidde. Ook in oktober verwoestten de Israëli's tunnels in de Gazastrook. De actie duurde bijna tien dagen. Het bloedbad van dinsdag volgde op de dood van twee Israëlische legerofficieren en twee Palestijnse strijders maandagavond in de Gazastrook. De Palestijnen vielen toen Israëlische militairen aan.

Een zus van een van de gedode officieren, Sarita Weizman, laakte dinsdag op de Israëlische radio de aanwezigheid van Israëlische militairen in de bezette strook. "Mijn broer is voor niets gestorven, zoals alle soldaten die in de Gazastrook joodse kolonies verdedigen. Zoals de kolonie Netzarim met 23 families. Als de kolonisten daar willen blijven, laat ze zichzelf verdedigen."

Dichtbevolkt

Het deel van de Gazastrook waar de Palestijnen wonen, is volgens de Verenigde Naties een van de dichtstbevolkte gebieden te wereld. Hooguit 5000 joodse kolonisten bewonen 40 procent van het gebied. Op de resterende 227 vierkante kilometer wonen circa 1,3 miljoen Palestijnen.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...