Israël boycot Internationaal Gerechtshof over muur

Gestart door -Jeroen-, 12/02/2004 | 16:39 uur

-Jeroen-

JERUZALEM (ANP) - Israël gaat de zittingen van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag over de bouw van de omstreden afscheidingsmuur boycotten. Dat heeft het kantoor van premier Ariel Sharon donderdag bekendgemaakt.

Belangrijke leden van het kabinet namen die beslising enkele uren nadat Israëlische juridische experts hadden geadviseerd weg te blijven bij het hoogste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties. ,,Het team van ministers onder voorzitterschap van Sharon heeft besloten het te laten bij het juridisch memorandum dat Israël op 30 januari indiende'', zo stond te lezen in een communiqué dat het kantoor van de Israëlische premier donderdag vrijgaf.

Jeruzalem bestrijdt de bevoegdheid van het hof om hoorzittingen te houden over de bouw van de omstreden muur. Het Internationaal Gerechtshof ICJ onderzoekt op verzoek van VN-chef Kofi Annan en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de juridische kanten van de afzetting tussen Israël en de Palestijnse gebieden. De mondelinge behandeling van de zaak dient vanaf 23 februari in Den Haag.

bron (hetnet / ANP)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning