Auteur Topic: Westerlingen doelwit van Saudische terreur  (gelezen 1333 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Westerlingen doelwit van Saudische terreur
« Reactie #1 Gepost op: 13/06/2004 | 14:11 uur »
zo 13 jun 2004, 11:20

AMSTERDAM - De terreurgroep Al-Qaida heeft zaterdag op een islamitische website verklaard een een Amerikaan te hebben ontvoerd en een Amerikaan te hebben gedood in Riyad.

De ontvoerde Amerikaan is volgens Al-Qaida de vermiste Paul Johnson, een werknemer van Lockheed Martin. In de verklaring zegt Al-Qaida Johnson net zo te zullen behandelen als de Amerikanen gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Bagdad en op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo op Cuba hebben behandeld.

Volgens Al-Qaida is Johnson een van de vier deskundigen die in Saudi-Arabiƫ Apache-helikoptersystemen ontwikkelen. Bij de verklaring staan een pasfoto van een man met bruin haar en een business card van Lockheed Martin op naam van Paul M. Johnson.

Een van de andere vier Apache-deskundigen zou de zaterdag in de Saudische hoofdstad Riyad doodgeschoten Amerikaan Kenneth Scroggs zijn geweest. De moord werd rond 16.00 uur gepleegd in de wijk Malaz. De Amerikaanse ambassade bevestigde de naam van het slachtoffer. Hij werd volgens getuigen door drie personen doodgeschoten toen hij zijn auto de garage bij zijn huis inreed.

Volgens een Saudische bron werkte Scroggs voor Advanced Electronics, een Saudisch bedrijf dat Lockheed Martin als klant heeft.

"Iedereen weet dat deze helikopters door de Amerikanen, hun zionistische bondgenoten en de afvalligen worden gebruikt om moslims te vermoorden en terroriseren en uit hun huizen te verjagen in Palestina, Afghanistan en Irak", zo staat in de verklaring, waarin ook staat dat later een videoband zal worden vrijgegeven waarop de ontvoerde Johnson een " bekentenis" aflegt en waarop de eisen voor zijn vrijlating worden geformuleerd.

Kenneth Scroggs was de derde westerling in een week tijd die in Saudi-Arabiƫ werd vermoord. Dinsdag werd de Amerikaan Robert Jacobs vermoord. Vorige week zondag werd een Ierse cameraman doodgeschoten en raakte een Britse tv-journalist ernstig gewond bij een schietpartij.
 
[bron: www.telegraaf.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...