Premier Irak beschuldigd van zes executies

Gestart door -Peter-, 17/07/2004 | 10:21 uur

D819

Volgens mij staan zijn initialen ook voor iets anders... OZ  ;D
Net zo iets als een OH...  8)

Als je wat van het Midden Oosten weet, dan sta je daar echt niet te kijken van dat een nieuwe grote pief kwistig in het rond knalt.
Het hoort er daar nu eenmaal bij dat er even flink wat koppen rollen.
Letterlijk... Het zorgt ervoor dat ze daar respect voor je krijgen.

Maar zo lang als wij militairen vervolgen voor een riqochet schot lachen ze zich daar de stuipen over onze aanpak.
Daarom hadden we daar ook weg moeten blijven!


Ton de Zwart

Citaat van: oud_zijde op 17/07/2004 | 11:25 uur
dat gedrag zit helemaal niet in de Arabische volkeren dat is rascistisch en generaliserend.......maar doe niet alsof elke arabier zijn eigen kindertjes opvreet

OK oud_zijde,  je hebt gelijk, Arabieren zijn vredelievende, niet haatdragende en verdraagzame mensen die het beste voorhebben met ons ongelovige honden en varkens.  Zij willen helemaal niet de islam verspreiden over de hele wereld en niet de sharia invoeren in ons land. Het zijn géén sluipmoordenaars in spé en leven volgens de liefde predikende koran.
En natuurlijk eten ze hun eigen kindertjes niet op, hooguit als ze van het vrouwelijk geslacht zijn.........

oud_zijde

ja en daar was het net zo offtopic als hier
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

D819

Citaat van: oud_zijde op 17/07/2004 | 11:29 uur
niet bepaald

enige wat jij ons verteld hebt zijn fabeltjes over 9-11 en olie ... heb nergens gelezen dat jij Alawi een moordenaar vind

Ik heb diverse keren betoogd hoe de Amerikaanse buitenlandse politiek is geweest de afgelopen 60 jaar!

oud_zijde

niet bepaald

enige wat jij ons verteld hebt zijn fabeltjes over 9-11 en olie ... heb nergens gelezen dat jij Alawi een moordenaar vind
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

D819

#4
Grinnik...

I told you so...   8)

Het was maar al te duidelijk dat de Amerikanen gewoon de ene voor de andere dictator zouden verruilen.
Saddam moest verdwijnen, om dat hij niet meer naar het pijpen van de Yankees danste.
Dictatoren die dat wel doen, kunnen zich wel ongelimiteerd verrijken, en mensen opsluiten en martelen..
Geen punt, zo lang de Amerikaanse belangen maar niet in gevaar komen.

oud_zijde

dat gedrag zit helemaal niet in de Arabische volkeren
dat is rascistisch en generaliserend.

bij elke samenhoping van mensen zitten wel psychopaten ook in Europa (zie Hitler, Slobo en de lijst is nogal lang) ... deze man is er door de Amerikanen uitgepikt om het volk te lijden.

als het daadwerkelijk een tiran in de dop is dan is het idd een reden om op te stappen omdat dat aan zou geven dat de Amerikanen bepaald niet het beste met dat land voorhebben maar doe niet alsof elke arabier zijn eigen kindertjes opvreet
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Ton de Zwart

Als dit waar is, dan is een nieuwe Saddam opgestaan.  Tijd om daar te vertrekken, want er zitten bij dat volk nog heel wat "saddams" en telkens weer een oorlog beginnen vanwege "massa vernietigingswapens"zal niet gaan.  
Dat gedrag zit nu eenmaal in arabische volkeren en dat krijg je als westerse "beschavingbrenger" er nooit uit.
Wegwezen dus en laten ze het zelf maar regelen op hun eigen manier....

-Peter-

Uitgegeven: 17 juli 2004 09:16
Laatst gewijzigd: 17 juli 2004 09:20

BAGDAD/SYDNEY - De nieuwe premier van Irak, Iyad Allawi, heeft recent eigenhandig zes gevangenen in een zuidwestelijke buitenwijk van Bagdad geëxecuteerd. Twee Irakezen hebben verklaard dat ze ooggetuigen waren van de moorden. Die werden volgens hen gepleegd vlak voor de Amerikaanse troepenmacht in Irak Allawi eind juni formeel als nieuwe regeringsleider installeerde.

Twee zelf verklaarde ooggetuigen hebben tegen het Australische dagblad The Sydney Morning Herald gezegd dat Allawi in de gevangenis van al-Amariyah verscheen, een serie gedetineerden langs een muur liet opstellen, en hen vervolgens doodschoot. De slachtoffers werden ervan verdacht aanslagen te hebben gepleegd.


Allawi zei tegen talrijke omstanders dat de mannen ieder zeker vijftig mensen hadden vermoord en dat zij iets ergers dan de dood verdienden. Allawi zou vervolgens tot verbazing van de omstanders een vuurwapen hebben getrokken en zes jonge mannen door het hoofd hebben geschoten en een jongeman hebben verwond. Allawi zou daarbij hebben gezegd dat het duidelijk moet worden voor de politie hoe ze dienen om te gaan met opstandelingen.

Onder de mensen die geschokt toekeken waren vier Amerikaanse militairen en twaalf Iraakse politiebeambten, aldus de informanten. Ook de interim-minister van Binnenlandse Zaken Falah al-Naqib was erbij. Hij was het volgens de informanten die eerst opperde de zes dood te schieten.

"De gevangenen stonden tegen de muur en wij stonden op de binnenplaats, toen de minister van Binnenlandse Zaken Naqib zei dat hij ze ter plekke zou willen doodschieten. Allawi zei toen dat ze iets ergers dan de dood verdienden. En toen trok hij plotseling een pistool en opende het vuur op ze," aldus de verklaring van de ooggetuigen. Naqib feliciteerde Allawi met de executies.

De twee informanten hebben beide verteld dat de zevende jongeman slechts werd verwond door de kogels. De een zei in de borstkas de ander in de nek.

Ontkend

Het bureau van Allawi in Bagdad heeft in een verklaring tegenover de Australische krant de beweringen ontkend. Allawi zou nooit in de gevangenis van a-Amariyah zijn geweest en geen wapen dragen. Ook Naqibs kantoor heeft het verhaal ontkend.

In Bagdad doen geruchten de ronde over de brute gewelddadigheid van Allawi maar het is voor eerst dat mensen getuigenverklaringen hebben afgelegd over specifieke feiten, zo stelde The Sydney Morning Herald.

Allawi, die 33 jaar in ballingschap heeft geleefd, zou zijn kwaliteiten als de nieuwe sterke man van Irak met geweldplegingen willen onderstrepen.

Enthousiast

De getuigen die de krant sprak, leken er paradoxaal genoeg niet op uit Allawi's gedrag aan de kaak te stellen. In de vraaggesprekken toonden ze zich enthousiast over Allawi's doortastendheid. "Die criminelen waren terroristen. Dat waren de lieden die bommen leggen." Een ooggetuige zei dat iedere terrorist in Irak eenzelfde lot zou moeten ondergaan.

Allawi zou duidelijk willen maken dat politiemannen of soldaten niet bang hoeven te zijn dat ze vervolgd worden als ze tijdens de uitvoering van hun taken terroristen doodschieten. "Ze hoeven niet bang te zijn, ook niet voor wraak van de stam of clan (van het slachtoffer)."

Verrassing

De informanten zeiden dat de aanwezigen eerst schrokken. Maar de politiebeambten waren vervolgens opgetogen over Allawi's executies. Wanneer het voorval precies was, konden of wilden de informanten niet zeggen. Allawi kwam bij verrassing op bezoek in de gevangenis.

De Australische krant leidt uit de verklaringen af dat het derde week van juni moet zijn geweest. Dat was circa een week voor de Amerikanen formeel de macht aan Allawi's regeringsploeg overdroegen en ruim drie weken nadat Allawi als interim-premier aan het werk was gegaan.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...