Rijksbegroting & Politieke toekomst

Gestart door Lex, 13/05/2011 | 15:47 uur

mikemans

Waar vind ik dat document van 25 pagina's?

A.J.

Citaat van: guest1400 op 01/08/2011 | 19:12 uur
hoe dan? hoe kun je bij KM nou meer sergeanten hebben dan matrozen/korporaals bij elkaar?

Moet je ff goed lezen wat er onderaan op pagina 5 van 25 staat:

Citaat
Bij verdeling rangen zijn KPL's KM toegevoegd aan SGT KM en vormen samen OB OON CZSK

Het staatje SLD / KPL behelst dus alleen de matrozen. De kpl's worden meegerekend bij de sgt'en.


mikemans

Citaat van: guest1400 op 01/08/2011 | 19:12 uur
hoe dan? hoe kun je bij KM nou meer sergeanten hebben dan matrozen/korporaals bij elkaar?

Ik kan nergens (openbaar) exacte info of cijfers vinden, mindef beperkt zich zoals gewoonlijk tot holle frasen en normatief vaag gewauwel. Ik zou dus zeggen: deel je info vooral met de rest van ons geinteresseerden.

Lex

Citaat van: guest1400 op 01/08/2011 | 19:12 uur
hoe dan? hoe kun je bij KM nou meer sergeanten hebben dan matrozen/korporaals bij elkaar?
Voor mij spreek je hier in raadsels. Is het mogelijk eea nader toe te lichten?

guest1400

hoe dan? hoe kun je bij KM nou meer sergeanten hebben dan matrozen/korporaals bij elkaar?

Lex

Citaat van: A.J. op 01/08/2011 | 16:31 uur
Reorganisatieproces bij Defensieonderdelen van start
Dit staat inmiddels ook op de site van MINDEF, maar daar is ook de  Kamerbrief te lezen.

A.J.

Reorganisatieproces bij Defensieonderdelen van start

Nieuwsbericht | 01-08-2011

Met de startbrief heeft secretaris-generaal Ton Annink vandaag in opdracht van minister Hans Hillen het sein op groen gezet voor het reorganisatieproces bij Defensie. In de startbrief zijn onder meer de kaders opgenomen waarbinnen de reorganisaties hun beslag moeten krijgen.

Het gaat dan onder meer om de procedure rond de numerus fixus en de diverse richtinggevende leidraden voor de Defensieonderdelen.
Uitvoering

De commandanten van de 7 Defensieonderdelen maken op basis van de startbrief een vertaling naar hun eigen organisatie en gaan daarmee verder aan de slag. Zij hebben tot in september de tijd om een plan van aanpak te maken. Tot die tijd zijn, in lijn met de afspraak met de centrale medezeggenschapscommissie, geen onomkeerbare besluiten mogelijk. "Defensie wil zo snel als mogelijk reorganiseren zodat het personeel tijdig weet waar het aan toe is. Snel is goed, zo lang het niet ten koste gaat van de zorgvuldigheid", aldus de secretaris-generaal.
Numerus fixus

In de startbrief staat onder meer hoe de commandanten invulling moeten geven aan de numerus fixus. Deze geeft aan hoeveel werknemers per rang en schaal werkzaam mogen zijn binnen het Defensieonderdeel. Om binnen deze kaders te komen, zijn spelregels nodig en die worden uitgelegd. Op korte termijn zal numerus fixus fungeren als sturingsinstrument bij de reorganisatie en de daarmee gepaarde overtolligheid. Om de operationele gereedheid en de betaalbaarheid structureel te waarborgen is niet alleen een inkrimping nodig, maar ook een nieuwe personeelsopbouw. Defensie streeft daarbij naar een verbeterde balans tussen jong en oud, instroom en ervaring en voldoende loopbaanperspectief.
Vastgoed

Het herbeleggingsplan vastgoed en infrastructuur vergt zorgvuldige afstemming. Er is dan ook nog bestuurlijk overleg gaande over de terreinen van Defensie die al dan niet moeten worden afgestoten. De verwachting is dat hierover deze maand meer duidelijkheid komt.

Rijksoverheid

KapiteinRob

Citaat van: A.J. op 31/07/2011 | 23:12 uur
In het zuiden het salaris, in het noorden de boetes...

Ons salaris komt via Enschede....

A.J.

In het zuiden het salaris, in het noorden de boetes...

A.J.

CJIB gaat tien keer zoveel innen

LEEUWARDEN - Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden verwacht de komende jaren te groeien van 1150 nu naar 1500 medewerkers.

Een belangrijke oorzaak van deze groei is dat het kantoor zich ontwikkelt tot algemeen incassobureau voor alle rijksdiensten. ,,Wij zullen alle inningen gaan verrichten, afgezien van de belasting'', zegt vertrekkend directeur André Regtop zaterdag in een interview met de Leeuwarder Courant.

Het rijk wil duizenden ambtenaren wegbezuinigen, maar het CJIB groeit. Reden hiervoor is dat het bureau efficiënt werkt en een aanzienlijke financiële bijdrage levert. ,,Wij kunnen precies verantwoorden wat wij hier doen'', zegt Regtop.

Het CJIB begon in 1990 als incassobureau voor verkeersboetes. Geleidelijk groeide het aantal taken. Uiteindelijk zal het kantoor ook boetes voor alle gemeenten en de andere rijksdiensten gaan innen.

Nu al int de dienst al zo'n €800 miljoen per jaar. Als gevolg van de nieuwe taken zal dit bedrag oplopen tot zo'n €10 miljard jaarlijks, schat Regtop.

Veel nieuwe werknemers zijn nodig voor de parketwerkzaamheden, die het CJIB van justitie overneemt.

Een nieuw hoofdgebouw in Leeuwarden, neergezet vanwege het rekeningrijden dat voorlopig is afgeblazen, komt nu toch goed van pas.

Leeuwarder Courant


KapiteinRob

Citaat van: De Limburger op 31/07/2011 | 21:41 uur
De AbvaKabo afdeling Oostelijk Zuid-Limburg pleit er voor om het betaalkantoor van Defensie in Kerkrade uit te breiden tot een centraal betaalkantoor voor de gehele rijksoverheid..

;D


Lex

Abva/Kabo ook voor centraal betaalkantoor

De AbvaKabo afdeling Oostelijk Zuid-Limburg pleit er voor om het betaalkantoor van Defensie in Kerkrade uit te breiden tot een centraal betaalkantoor voor de gehele rijksoverheid..

Kerkrade

Door onze verslaggeefster

Voorzitter Jo Vaessen schrijft in een brief aan minister Hillen van Defensie dat de ambtenarenbond met ontsteltenis en ontstemming kennis heeft genomen van het plan om het betaalkantoor te sluiten.

De bond wijst er op dat vestiging van dit kantoor al een geringe tegemoetkoming van Defensie was vanwege het vertrek van het Amerikaanse Logistic Support Unit en het vertrek van de AID uit Kerkrade.

Meer over dit onderwerp is te lezen in de krant van maandag.

De Limburger,
31.07.11 13:30



Lex

SP boos over hoogte salaris bestuur Sanquin

DEN HAAG -  Ondanks de eerdere ophef over de salarissen van het bestuur van bloedbank Sanquin, blijkt uit het jaarverslag van 2010 dat het bestuur nog steeds ongeveer evenveel verdient. De SP is behoorlijk verbolgen over onder meer het jaarsalaris van 258.000 euro van de bestuursvoorzitter. ,,Ze hebben dus niet geleerd van eerdere fouten", aldus SP-Kamerlid Nine Kooiman zaterdag. Zij wil dat minister Schippers (Volksgezondheid) ingrijpt.

In totaal betaalde Sanquin afgelopen jaar 861.000 euro aan het bestuur. Dat is inclusief sociale lasten en pensioenpremies. Het driekoppige bestuur kende één personeelswisseling afgelopen jaar.

Het bestuur kwam de afgelopen jaren flink onder vuur te liggen over de hoogte van de salarissen, die ruim boven de balkenendenorm liggen. ,,Ik hoor van donoren dat ze overwegen om geen bloed meer te geven. Ze willen doneren om levens te redden, niet om de zakken van het bestuur te vullen", aldus Kooiman.

Telegraaf,
za 30 jul 2011, 17:56

A.J.

Als we Wim v/d Burg moeten geloven wordt 1 augustus toch gehaald.

Citaat
Wim van den Burg
Maandag presenteert Hillen de startbrief met daarin nadere info over infra, personeel en financ. randvoorwaarden ihkv bezuinigingen Defensie.

Twitter

KapiteinRob

Citaat van: SP-nl op 28/07/2011 | 10:24 uur
Eén van de onderdelen is de zeer intensieve vliegopleiding voor F16-piloten, die gedeeltelijk in de Verenigde Staten wordt gevolgd.

"Gedeeltelijk" = "voor het grootste deel". Het gehele "straaljagergedeelte" van de opleiding zit in Texas voor het algemene deel en Arizona voor het daaropvolgende F-16 traject.