Auteur Topic: Terrorismewaakhond wil islamitische zender stoppen  (gelezen 2689 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ros

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13435
Terrorismewaakhond wil islamitische zender stoppen
« Reactie #10 Gepost op: 11/02/2014 | 12:42 uur »
De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil een Nederlandse radiozender uit de lucht halen die "jihadistisch gedachtegoed" verspreidt.
 
Dat blijkt uit een e-mail van de NCTV die de islamitische zender Ghurabaa op zijn website heeft gezet. Een woordvoerder bevestigt in NRC Handelsblad dat een mail is gestuurd.

Ghurabaa (Arabisch voor vreemdelingen) zendt volgens de NCTV preken uit die antiwesterse sentimenten aanwakkeren en moslims aanmoedigen om een heilige oorlog te voeren.

De NCTV zond de e-mail naar hostingbedrijf Versio, dat het bericht doorstuurde naar de zender. Ghurabaa zou terroristische organisaties zoals Al-Qaeda verheerlijken door het uitzenden van preken van de terrorist Anwer al Awlaki.

Strijdtoneel

Daarnaast worden mensen die "naar een jihadistisch strijdtoneel" willen reizen daartoe aangemoedigd, schrijft de NCTV.

Ghurabaa zou een bipolair wereldbeeld willen neerzetten, waarbij het "ongelovige westen" een vijand is van de islam. Juist omdat het station op subtiele wijze propaganda verspreidt, zou het het een gevaar vormen voor nietsvermoedende luisteraars.

De zender ontkent moslims op te roepen tot de jihad, omdat dat een "individuele keuze is".

"Wij willen niemand discrimineren, hatelijk bejegenen of oproepen tot geweld!", schrijft de zender. Ghurabaa vraagt zich af of de NCTV nu ook geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog gaat kenmerken als haat zaaien richting de Duitsers.

Kamervragen

De PVV heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

De partij wil weten of de zender uit de lucht gehaald gaat worden en of er meer islamistische zenders zijn. Tot slot wil de partij van Geert Wilders weten of Opstelten nu "het gewelddadige karakter van de islam erkent".

www.nu.nl

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 9 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.