Leopard 3

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 02/01/2015 | 20:12 uur

pz


De stafchef van het leger bespreekt een "Frans-Franse" oplossing voor de gevechtstank van de toekomst

http://www.opex360.com/2021/11/20/le-chef-detat-major-de-larmee-de-terre-evoque-une-solution-franco-francaise-pour-le-char-de-combat-du-futur/

(Automatisch vertaald via Chrome browser)

Aanvankelijk zou het programma van de gevechtstank van de toekomst [MGCS - Main Ground Combat System], uitgevoerd in samenwerking door Frankrijk en Duitsland, geen onoverkomelijke uitdagingen opleveren, aangezien de Franse Nexter Systems en de Duitse Krauss-Maffei Wegmann zich in werken om het uit te voeren, dat wil zeggen door de 50-50-regel tussen de twee partnerlanden nauwgezet te respecteren.

Alleen, opgelegd door Berlijn, veranderde de deelname van Rheinmetall aan MGCS de situatie, waarbij het evenwicht duidelijk was verstoord. Hiervoor moet nu overeenstemming worden bereikt over de industriële organisatie van het project, waarbij de gelijkheid tussen Frankrijk en Duitsland moet worden gehandhaafd.

"Rheinmetall heeft tegenover zijn twee industriële partners Nexter en KMW eisen gesteld die in strijd zijn met de initiële voorwaarden", vatte Florence Parly, de minister van de strijdkrachten, samen in een interview dat afgelopen mei door La Tribune werd gepubliceerd.

In de huidige stand van zaken, en bij het ontbreken van een overeenkomst tussen Parijs en Berlijn, zou het programma bovendien geblokkeerd moeten blijven in de studiefase van het definiëren van de architectuur van het systeem [SADS Part 1], ten minste tot de zomer van 2022, wanneer het zes maanden eerder had moeten eindigen. "De organisatie is nog steeds niet geconsolideerd, we hebben extra tijd nodig om dit te bereiken, vandaar de uitbreiding van de systeem architectuurstudie", verklaarde Joël Barre, de algemeen afgevaardigde voor bewapening [DGA], tijdens zijn laatste hoorzitting in de Nationale Vergadering.

Terwijl andere programma's die in samenwerking met Duitsland worden uitgevoerd, ook moeilijkheden ondervinden, zoals het Future Air Combat System [SCAF], wanneer hun toekomst niet alleen in gevaar wordt gebracht, zoals het Maritime Airborne Warfare System [MAWS - maritieme patrouille] en de Tiger Mk3 standaard, moeten we ons voorbereiden op een "plan B"?

Ter herinnering, een dergelijke mogelijkheid werd afgelopen maart genoemd door Dassault Aviation, toen verwikkeld in ingewikkelde onderhandelingen met Airbus over de New Generation Fighter [NGF], het gevechtsvliegtuig waarop de SCAF zal worden gebaseerd.

Gevraagd door de senatoren van de MGCS, herinnerde generaal Pierre Schill, de stafchef van het leger [CEMAT] eraan dat "het slagen in de ontwikkeling van een nieuwe gevechtstank die de Leclerc-tank zal opvolgen" een "strategische inzet" is.

"De gekozen optie is Frans-Duitse samenwerking. Vandaag staat er een haakje vanwege de politieke situatie in Duitsland. In de komende maanden zal het essentieel zijn om de nodige impuls te geven aan de vooruitgang van de MGCS ", schatte de CEMAT eerst. Maar op de vraag wat er gedaan zou kunnen worden mocht deze samenwerking mislukken, noemde hij nog twee andere oplossingen.

"Als de MGCS niet kan worden uitgevoerd met Duitsland, zal het nodig zijn om ofwel een Frans-Frans programma te overwegen, ofwel te vertrouwen op de SCORPION-gemeenschap die zich richt op de Benelux. Er zal in ieder geval een nieuwe tank gebouwd moeten worden', antwoordde generaal Schill.

"Als dit niet lukt, denk ik dat we de technische mogelijkheid zouden hebben om terug te keren naar een Frans-Franse oplossing, maar zonder de kosten te kunnen delen", benadrukte ook de CEMAT. Een van de belangen van MGCS is echter juist om "kostendeling en interoperabiliteit" mogelijk te maken.

Andere partners zouden echter geïnteresseerd kunnen zijn in samenwerking op het gebied van tanks: Italië heeft zo zijn interesse in de MGCS kenbaar gemaakt ... Net als Zweden, of het Verenigd Koninkrijk.

Pantserspecialist Marc Chassillan had onlangs het idee verdedigd van een Frans project van een "inzetbare tank", dat wil zeggen een eenvoudige, duurzame en robuuste machine, uitgerust met de vetronics van het SCORPION-programma. "100% Frans, gebouwd met componenten en subassemblages die vandaag beschikbaar zijn op de 'schappen' van industriëlen, de bruikbare tank [...] zou in 2022 kunnen rollen als de knop in het eerste kwartaal van 2021 werd ingedrukt", had hij geschat in de kolommen van het tijdschrift RAIDS.

Huzaar1

Zal wel beetje zelfde werken als het DAS van de CV90. Wel peppie, met beetje aanpassingen in het VLS kan er niet alleen binnenkomend projectiel automatisch onschadelijk worden gemaakt maar ook direct vuur op oorsprong worden gelegd met het kanon. Of in ieder geval graticuul op doel.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

pz

Leopard 2 A7A1: APS Trophy im scharfen Schuss erfolgreich getestet



De Duitse en Israëlische ministeries van Defensie voerden in samenwerking met de Duitse tankfabrikant Krauss Maffei Wegmann (KMW) en het Israëlische Rafael de eerste succesvolle testcampagne uit van de Active Distance Protection System (APS) Trophy op de Leopard 2, zoals gerapporteerd door het Israëlische ministerie van Defensie op Twitter.

Volgens Israëlische informatie werd meer dan 90 procent van de naderende projectielen met succes onderschept en werd de bron van het schot nauwkeurig bepaald. Verdere details over de duur en exacte timing van de testcampagne zijn verder niet bekendgemaakt.

https://soldat-und-technik.de/2021/11/mobilitaet/29135/leopard-2-a7a1-aps-trophy-im-scharfen-schuss-erfolgreich-getestet/

pz

Tijdslijn voor de ontwikkeling SEP4 en SEP5



The M1A2 SEP V4 or M1A2D is now in development, featuring the third generation (3GEN) FLIR the cornerstone technology that will provide tank crews the ability to identify enemy targets farther than ever before. The 3GEN FLIR will be an upgrade to both sights and will be common with other combat platforms. With the upgrade, the Abrams will integrate a color camera, eye-safe laser range finder, and a cross-platform laser pointer to facilitate multi-domain battle into the commander's sight. In addition to a lethality upgrade, the M1A2 SEPv4 will include full-embedded training to maximize crew proficiency of the system. This program began early enough to onboard any technology the Army deems critical to the future battlefield to include artificial intelligence, autonomy, APS (Active Protection System), or advanced sensors.

Bron : Twitter @DRatka1 and  @ArmyRecognition

Huzaar1

Ja dat is de bekende weg. Onbemande torens bieden ondanks de ontbrekende SA teveel voordelen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

United States plans to integrate unmanned turret on M1A2 Abrams main battle tank

..../....

The funding secured by Congressman Ryan will extend the service life of the tank and also integrate an unmanned turret. Additionally, it will help to develop the physical architecture and mechanical requirements needed to add an Autoloader and Automated Ammunition Handling System to the Abrams, evaluate current and emerging candidates for an Integrated Active Protection System, and develop new Abrams mobility and power architecture for conversion to a Hybrid Electric Drive propulsion and power generation system.

..../....

https://www.armyrecognition.com/defense_news_october_2021_global_security_army_industry/united_states_plans_to_integrate_unmanned_turret_on_m1a2_abrams_main_battle_tank.html

bergd

Citaat van: pz op 26/10/2021 | 13:58 uur
Virtuele tour Leopard 2A7V, wat er allemaal nieuw is aan deze versie. Filmpje is (helaas) Duits.

https://twitter.com/Deutsches_Heer/status/1452953154828443649

Wat een beest 😃

Huzaar1

Citaat van: Ace1 op 26/10/2021 | 15:36 uur
Nieuwe Leopards 2 of opgeknapte occasions?
nieuw
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


pz

Virtuele tour Leopard 2A7V, wat er allemaal nieuw is aan deze versie. Filmpje is (helaas) Duits.

https://twitter.com/Deutsches_Heer/status/1452953154828443649



Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

gun-launched anti-tank guided missile a GLATGM

New Extended Line of Sight (ELOS) tank round, providing a precision guided tank fire and forget 120mm munition to engage high value targets including heavy armor, the growing ATGM threat, and light armor at extended ranges.



https://twitter.com/ronkainen7k15/status/1448126285776052228/photo/1




Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.