Auteur Topic: Grotere rol Brits leger bij aanpak terrorisme  (gelezen 2134 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31260
Grotere rol Brits leger bij aanpak terrorisme
« Reactie #3 Gepost op: 28/02/2015 | 17:51 uur »
LONDEN -
De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen. Ook worden in de toekomst mogelijk legerhelikopters ingezet om agenten bij een terreurdreiging sneller ter plaatse te krijgen, berichtten Britse media zaterdag.
 
Het plan zou een reactie zijn op de aanslagen in Parijs. De zoektocht naar de daders werd toen gehinderd doordat ze een veilig heenkomen zochten in een bos. Uit onderzoek van de Britse autoriteiten bleek volgens minister Michael Fallon (Defensie) dat ook in Groot-Brittannië soms weinig gewapende agenten beschikbaar zijn in landelijke gebieden. „Je snapt waarom ze een beroep op ons zouden kunnen doen”, zei Fallon.

Volgens de minister waren veel legerdiensten in het verleden vooral gericht op dreigingen van buiten de landsgrenzen. „Nu kijken we hoe we Groot-Brittannië het beste kunnen verdedigen en hoe we de politie daarbij kunnen helpen”, aldus Fallon.

Telegraaf, za 28 feb 2015, 17:43

Vooralsnog als separaat topic geplaatst. Mocht er aanleiding toe zijn dan kan dit topic verplaatst of samengevoegd worden met een ander topic.

Lex
Algeheel beheerder

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.