Herculesramp mogelijk opnieuw onderzocht door boek

Gestart door Ace1, 18/01/2010 | 22:31 uur

Ace1

Herculesramp mogelijk opnieuw onderzocht door boek

EINDHOVEN - De Onderzoeksraad Voor Veiligheid bekijkt of er aanleiding is om het onderzoek naar de Herculesramp in 1996 op, toen nog, vliegbasis Eindhoven te heropenen. Een woordvoerster van de raad bevestigde vrijdag een bericht daarover in het Eindhovens Dagblad.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft opdracht gegeven na een verzoek daartoe van de Stichting Herculesramp '96. In de stichting zijn overlevenden en nabestaanden verenigd.

Vorig jaar verscheen er van de hand van Hans Matheeuwsen, journalist van het Eindhovens Dagblad, een boek over de vliegtuigcrash: Vergeten Ramp. De nieuwe feiten in het boek waren voor Stichting Herculesramp '96 aanleiding om bij het ministerie aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek door de Onderzoeksraad Voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven.

Volgens de woordvoerster is Hans Matheeuwsen een van de personen met wie de raad in gesprek gaat.

Op 15 juli 1996 crashte een Hercules transportvliegtuig op vliegbasis Eindhoven. 34 inzittenden kwamen daarbij om het leven. De meeste slachtoffers maakten deel uit van het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht. Hulpverleners waren pas na meer dan twintig minuten op de hoogte dat het vliegtuig zoveel passagiers aan boord had. De vraag hoe dat kon is nog steeds niet beantwoord. (ANP)

Bron AD  15/01/10 13u42