Bemanning Tromp geeft weeskinderen knuffels

Gestart door KapiteinRob, 27/03/2010 | 21:18 uur

KapiteinRob

#2
Citaat van: MINDEF op 27/03/2010 | 21:18 uur
Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) lag de afgelopen dagen in de Keniaanse havenstad voor het aanvullen van de voedsel- en brandstofvoorraden en kleine herstelwerkzaamheden.

Mwa, ik weet natuurlijk niet wat zo links en rechts de prioriteiten van de PR-afdeling zijn en hoe nieuwsberichten zich tot elkaar verhouden, maar los van de nieuwswaarde over speelgoed en knuffels is het opvallend dat er in een bijzin melding gemaakt wordt over "kleine herstelwerkzaamheden" terwijl in het weekoverzicht defensie-operaties o.m. wordt gemeld:

Na afloop van de operatie bracht de Tromp een havenbezoek aan Mombassa, Kenia. Tijdens dit bezoek ontstond door brand schade aan een dieselgenerator. Bij deze brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Waarom dit qua nieuwswaarde van minder belang wordt geacht dan het uitdelen van speelgoed en knuffels? Ach ja, natuurlijk; operationeel nieuws als dit is minder belangrijk dan je in de nieuwsmarkt zetten door "goed "humanitair" nieuws"......

Hoe zou het gaan met de helikopter van de TRMP?  :angel:

KapiteinRob

Bemanning Tromp geeft weeskinderen knuffels

Een aantal bemanningsleden van het fregat Hr. Ms. Tromp heeft bij 2 weeshuizen in Mombasa speelgoed en knuffels uitgedeeld. Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) lag de afgelopen dagen in de Keniaanse havenstad voor het aanvullen van de voedsel- en brandstofvoorraden en kleine herstelwerkzaamheden.

De speelgoedactie is een initiatief van korporaal Elke Kunneken. Zij kreeg het idee toen haar moeder haar een zak met oud speelgoed van haarzelf gaf. Door eerdere bezoeken wist Elke dat er een groot tekort aan speelgoed, knuffels en kleding is in de Keniaanse weeshuizen. Ze wist ook dat de kans groot is dat de Tromp de haven van Mombasa aandoet tijdens operatie Atalanta. De actie was geboren en voor vertrek zamelde de bemanning zoveel mogelijk spullen in voor de weeshuizen.

Straatmeisjes
Na contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken werden 2 weeshuizen in Mombasa geselecteerd om het ingezamelde speelgoed, knuffels en kleding uit te delen. Het weeshuis Baraka Childrens Home biedt onderdak aan 30 kinderen tussen de 3 en 18 jaar met het hiv-virus en aids. De kinderen krijgen onderdak, medicijnen, kleding, scholing en begeleiding. In het andere weeshuis, Wema Center, worden jonge straatmeisjes opgevangen. Ook krijgen de meisjes er scholing, om ze zo uitzicht te bieden op een betere toekomst.

Operatie Atalanta is de antipiraterij-missie van de EU waar Hr. Ms. Tromp op dit moment aan deelneemt.

Bron: MINDEF dd. 270310