Luchtmachtbaas in Mazar-e-Sharif

Gestart door Lex, 16/04/2012 | 19:28 uur

Lex

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Schnitger heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan het F-16-detachement op Mazar-e-Sharif in Afghanistan.

Schnitger werd vergezeld door onder anderen de voorzitter van de Defensie medezeggenschapscommissie adjudant Bauke Hogenkamp en de voorzitter van de medezeggenschapscommissie van Vliegbasis Volkel, sergeant René Schriks.

De luitenant-generaal kreeg een toer langs alle werkplekken waar hij kennismaakte met het personeel. Verder werd hij gebrieft over de laatste ontwikkelingen in het gebied en bracht hij een bezoek aan de ISAF-commandant van Noord-Afghanistan. Aan het einde van de dag stond de luchtmachtbaas kort stil bij de aankomende bezuinigingen en werd het personeel in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

Air Task Force
Nederlandse F-16's zijn sinds 2002 actief boven Afghanistan. Sinds september 2009 voeren zij vrijwel dagelijks fotoverkenningsvluchten uit om routes en gebieden af te zoeken naar geïmproviseerde explosieven. Naast de verkenningstaak leveren de jachtvliegtuigen ook ondersteuning aan grondtroepen van coalitiepartners. Sinds november 2011 voert de Air Task Force haar taken uit vanaf het noordelijk gelegen Mazar-e-Sharif ter ondersteuning van de Nederlandse politietrainingsmissie in Kunduz.

MINDEF,
16 april 2012, 19.15 uur