Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Lex


Zander

Volgens mij gaan daar koppen rollen.
Ik geloof nooit dat er geen schade aan het schip is. Ook kan het bijna niet anders dan dat er zaken vertraagd of niet gerefit worden.
Dit oude beestje zal voorlopig niet of verminderd inzetbaar zijn.
Ben trouwens benieuwd wat de Beer voor toekomstige vervanging beoogd.
People are sheep

Parera

Huge Floating Dry Dock Holding Russia's Only Aircraft Carrier Has Accidentally Sunk (Updated)

Details remain limited and are likely to change, but what we do know is that one of the world's largest floating dry docks, known as PD-50, has sunk while Russia's aircraft carrier Amiral Kuznetsov was aboard. According to reports, the dry dock began to sink suddenly, collapsing cranes onto the carrier's deck and sending shipyard workers scrambling for their lives. The dry dock is located at 82nd Repair Shipyard in the village of Roslyakovo. The shipyard there primarily supports Russia's Northern Fleet based out of nearby Severomorsk. We don't know exactly how many people were hurt or killed in the incident, but apparently, there were casualties.

http://www.thedrive.com/the-war-zone/24547/huge-floating-dry-dock-holding-russias-only-aircraft-carrier-has-accidentally-sunk

Via twitter.com @Capt_Navy


Een van de dok kranen is omgevallen op het vliegdek. Volgens de officiële info is het schip niet beschadigd en loopt het refit programma geen vertraging op door dit incident.

Ros

#4975
En voetje voor voetje schuiven wij op naar een volgende  Koude Oorlog. Rusland valt wel het een en ander te verwijten in deze ruzie maar je moet niet zo dom zijn de Russen met de rug tegen de muur te dwingen. Zoals Zandee ook stelt; "Hiermee dwingt Amerika Rusland weer om ook te escaleren. Zo kom je in een spiraal terecht. De verhouding tussen Rusland en het westen verslechtert verder."

Ros

Poetin: 'Opzeggen nucleair verdrag heeft gevolgen voor Europa'
24 oktober 2018 21:52

   
Rusland zal gedwongen worden om tegenmaatregelen te nemen als de Verenigde Staten zich terugtrekken uit een van de belangrijkste nucleaire ontwapeningsverdragen, zoals de VS onlangs aankondigden.

Dit zou ook ernstige gevolgen kunnen hebben voor Europa, aldus de Russische president Vladimir Poetin tijdens een persconferentie met de Italiaanse premier Giuseppe Conte woensdag in Moskou.

Als Europese landen instemmen met de plaatsing van Amerikaanse raketten op hun grondgebied na het opzeggen van het zogenaamde INF-verdrag, zal Rusland "natuurlijk dienovereenkomstig moeten reageren", zei hij. ''Ik begrijp niet waarom het nodig is om Europa in zo'n gevaarlijke positie te brengen", aldus de leider van het Kremlin.

Het zogenoemde INF-verdrag tussen de Verenigde Staten en de toenmalige Sovjet-Unie uit 1987 verbiedt kernraketten met een bereik van 500 tot 5.500 kilometer te bouwen en te bezitten.

De VS beschuldigt Rusland er al langer van het verdrag te schenden door een kruisraket met de naam 9M729 te ontwikkelen. De Verenigde Staten beschikken niet over bewijzen van contractbreuk van de kant van Rusland, benadrukte Poetin.

www.nu.nl

Parera

#4973
Citaat van: Ace1 op 21/10/2018 | 15:08 uur
Laat Elzenga dit maar niet zien je brengt hem dan op verkeerde ideeën.
Ik zou dit systeem voor Europese landen best willen overwegen als tussen oplossing totdat we een nieuwer (hypersoon) systeem ontwikkeld hebben, niet met kernkoppen wat dat is net te agressief voor de Europese politiek maar in elk geval lange afstands slimme kruisraketten die gebruikt kunnen worden bij een tegen aanval. Ik zou de KEPD 350 net zo overwegen als een JASSM-ER en/of nieuwe versie van de BGM-109.

De Tomahawk heeft ook flink wat dingen in de planning staan voor upgrades waaronder het bestrijden van bewegende doelen (schepen) maar ook een mach-3 ramjet aandrijving. Maar ook loitering word mogelijk toegevoegd i.c.m. het doorzenden van beelden vanuit de kop van de raket naar het hoofdkwartier zodat er nieuwe of betere doelinfo gestuurd kan worden voordat de raket aanvalt.

Parera

'Kernwapendebat van jaren 80 dreigt weer actueel te worden'

'Verontrustend', noemen experts van Instituut Clingendael het voornemen van de Amerikaanse president Trump om het kernwapenverdrag op te zeggen. "Dit knettert niet een beetje, maar heel erg", zegt Ko Colijn. Gisteren maakte de Amerikaanse president bekend dat hij zich niet langer wil houden aan de afspraak met de Russen om niet langer kernraketten te produceren die verder dan 500 kilometer kunnen vliegen. Rusland houdt zich volgens Trump hier al jaren niet aan: "Wij gaan niet toestaan dat zij het verdrag schenden, terwijl wij ons wel aan de afspraken houden."

Russsiche Wonderwapens
Begin dit jaar nog presenteerde de Russische president Poetin met veel bombarie zijn nieuwe verzameling 'wonderwapens', een nieuwe generatie kernraketten waartegen het westen volgens Poetin machteloos staat.

'Zo dwing je de Russen verder te escaleren'
Nederland wordt daardoor heus niet van de ene op de ander dag onveiliger volgens Dick Zandee, defensiespecialist bij het het gerenommeerde instituut, maar reden tot zorg is er wel degelijk. Ook voor ons. Een escalatiestap, noemt hij het. "Hiermee dwingt Amerika Rusland weer om ook te escaleren. Zo kom je in een spiraal terecht. De verhouding tussen Rusland en het westen verslechtert verder." Volgens zijn collega Ko Colijn is het zelfs niet ondenkbaar dat er nu in Nederland op termijn wel degelijk echt iets gaat veranderen. "Die hele rakettoestand uit de jaren 80 dreigt in potentie weer actueel te worden." 

Kruisraketten in Nederland
Destijds wilden de Amerikanen kruisraketten opstellen in Nederland om 'het Russische gevaar' tegen te houden. Dat leidde tot enorme protesten in Nederland, omdat wij daarmee een doelwit zou worden voor Russische kernraketten, mochten de VS en Sovjet-Unie daadwerkelijk in oorlog komen. Die kernraketten kwamen er toen niet en de Koude Oorlog, werd nooit een echte oorlog. Nu zou het zomaar kunnen dat de Amerikanen na het opzeggen van het verdrag opnieuw kruisraketten willen plaatsen op de luchtmachtbasis in het Brabantse Woensdrecht, schetst Colijn. 

[Bron: RTL Nieuws ]

Ace1

Citaat van: Parera op 21/10/2018 | 14:19 uur
Ook van de KEPD 350 / Taurus kruisraket is al een grond versie ontwikkeld voor de Koreanen. Misschien ook geen verkeerde optie voor Europese landen met een bereik van 500+ km en een proven missile.





Laat Elzenga dit maar niet zien je brengt hem dan op verkeerde ideeën.

Parera

Ook van de KEPD 350 / Taurus kruisraket is al een grond versie ontwikkeld voor de Koreanen. Misschien ook geen verkeerde optie voor Europese landen met een bereik van 500+ km en een proven missile.






Parera

#4969
Citaat van: A.J. op 21/10/2018 | 14:10 uur
Voor de korte termijn heb je heel snel een GLCM systeem gebouwd. Dan kun je voor de toekomst iets nieuws ontwikkelen.

Dat is zo, dat schreef ik al eerder ''als gaten vuller'' en of je dat nu op basis van de TLAM of JASSM doet dat is niet zo belangrijk voor beide varianten zijn de buis gelanceerde opties al ontwikkeld.
JASSM / LRASM heeft daarbij wel een snelheidsvoordeel , warheads zijn voor beide systemen 1000 lbs.

A.J.

Citaat van: Parera op 21/10/2018 | 14:03 uur
Je hebt gelijk maar de vraag is of je nu nog veel wilt investeren in een compleet nieuw cruise missile systeem terwijl je eigenlijk al weet dat het out of date is.

Voor de korte termijn heb je heel snel een GLCM systeem gebouwd. Dan kun je voor de toekomst iets nieuws ontwikkelen.

Parera

#4967
Citaat van: A.J. op 21/10/2018 | 14:00 uur
De Iskander-K (SSC-7 en SSC-8) waar het nu eigenlijk allemaal om te doen is, is ook een cruise missile systeem. ;)
Je hebt gelijk maar de vraag is of je nu nog veel wilt investeren in een compleet nieuw cruise missile systeem terwijl je eigenlijk al weet dat het out of date is.
Ze hebben weinig keuze want er is geen andere oplossing behalve de Tomahawk en/of de AGM-158 JASSM/JASSM-ER (of hun LRASM variant). Van de LRASM is ook al een deck launched versie uit gewoon buizen en dat moet wel makkelijk te monteren zijn op een vrachtwagen chassis.


Voor de LRASM zijn al 2 verschillende deck launchers ontwikkeld 1 standaard versie zoals we nu voeren met de Harpoons maar ook een nieuwere variant ontwikkeld door Lockheed Martin voor op (on)bemande kleinere platformen.

De standaard deck-launched buizen


En de nieuw LM launcher op een Mark VI patrol boat.




http://www.navyrecognition.com/index.php/news/naval-exhibitions/2018/sna-2018/5877-lockheed-martin-studying-integration-of-lrasm-anti-ship-missile-on-usv-platforms.html

A.J.

Citaat van: Parera op 21/10/2018 | 13:56 uur
Dat is zo maar als we kijken naar de ontwikkelingen gaan dit soort systemen het niet meer redden op het veld. Hypersonische wapens zijn de nieuwe stap maar als tussen oplossing zou het een gaten vuller kunnen zijn.

De Iskander-K (SSC-7 en SSC-8) waar het nu eigenlijk allemaal om te doen is, is ook een cruise missile systeem. ;)

Parera

#4965
Citaat van: A.J. op 21/10/2018 | 13:55 uur
Wat ik wil zeggen is dat het dezelfde familie is, het missile ansich bestaat gewoon je moet alleen een landbased launcher construeren.

Dat is zo maar als we kijken naar de ontwikkelingen gaan dit soort systemen het niet meer redden op het veld. Hypersonische wapens zijn de nieuwe trend maar als tussen oplossing zou het een gaten vuller kunnen zijn.

A.J.

Citaat van: Parera op 21/10/2018 | 13:52 uur
Jammer genoeg heb je daar nu niks meer aan want al deze dingen zijn vernietigd en ze zijn nu al lang out-dated. En op basis van dit systeem dacht ik ook aan de Franse optie met de MdCN.

Wat ik wil zeggen is dat het dezelfde familie is, het missile ansich bestaat gewoon je moet alleen een landbased launcher construeren.