Auteur Topic: 'NAVO behandelt cyberaanval als militaire aanval'  (gelezen 3080 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27343
  • SCITE CITO
'NAVO behandelt cyberaanval als militaire aanval'
« Reactie #5 Gepost op: 20/02/2014 | 15:30 uur »
'NAVO behandelt cyberaanval als militaire aanval'

20 februari 2014

Een cyberaanval op één van de Navo-lidstaten geldt binnenkort als een aanval op alle lidstaten, waarna met conventionele militaire middelen mag worden teruggeslagen.

Dat zegt minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert tegenover Trouw. Volgens de minister wordt het besluit tijdens de ministeriële NAVO-top van 26 en 27 februari genomen.

Het besluit zou worden opgenomen in een nieuwe gezamenlijke verklaring van de NAVO-lidstaten. De Verenigde Staten zou het initiatief voor de nieuwe gezamenlijke verklaring hebben genomen.

Door de nieuwe verklaring kunnen NAVO-lidstaten een cyberaanval als een militaire aanval behandelen, waardoor een aanval op één lidstaat als een aanval op de gehele NAVO wordt gezien. Vervolgens kunnen de NAVO-lidstaten gezamenlijk met militaire middelen als een luchtaanval reageren.

De laatste jaren is de aandacht voor cyberoorlogvoering bij Westerse landen sterk toegenomen. In Nederland is het Ministerie van Defensie bezig met de oprichting van een cyberleger dat ook zelf aanvallen moet kunnen uitvoeren.

Bekijk de plannen voor het Engelse 'cyberleger'

Hoeveel Nederlanders zijn bang voor cyberaanvallen?

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

http://www.nutech.nl/internet/3707562/navo-behandelt-cyberaanval-als-militaire-aanval.html

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 4 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.