Auteur Topic: Europese grens- en kustwacht  (gelezen 4095 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31260
Europese grens- en kustwacht
« Reactie #38 Gepost op: 10/03/2016 | 17:09 uur »
Oprichting Europese grens- en kustwacht stap dichterbij

De oprichting van een Europese grens- en kustwacht is een stap dichterbij gekomen. Mogelijk geven de 28 EU-lidstaten al in april hun goedkeuring aan het plan. 

Dat liet staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) donderdag weten na afloop van een vergadering met alle bevoegde bewindslieden in Brussel.

''We hebben dit agentschap nodig om onze buitengrenzen te bewaken'', zei Dijkhoff op de afsluitende persconferentie. De staatssecretaris toonde zich tevreden met de voortgang die is geboekt bij de onderhandelingen. Hij is ''erg optimistisch'' dat een politiek besluit in april mogelijk is, zei hij.

De oprichting van een Europese grens- en kustwacht is een van de maatregelen om de toestroom van migranten naar Europa in te dammen. Het nieuwe agentschap zou de bevoegdheid krijgen in te grijpen als een land de grenscontroles niet zelf op orde kan krijgen.

De EU-lidstaten worden dan verplicht grenswachten te leveren, evenals schepen en ander materieel zoals vingerafdrukmachines.

ANP, 10 maart 2016 16:12

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 37 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.