Spanningen in Frankrijk

Gestart door Ace1, 28/04/2021 | 18:12 uur

Huzaar1

Klopt zweden is echt heel erg.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Zander op 28/04/2021 | 21:32 uur
Vergeet niet dat men in Duitsland en Oostenrijk ook steeds minder happy zijn met de 5e colonne. Zweden zie ik niet snel foute dingen gebeuren.

Duitsers zijn volgzaam.... In Zweedse steden is het drama al net zo groot als in Frankrijk. "Gidsland" Zweden heeft onderschat wat te veel import zou beteken.

Zander

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 28/04/2021 | 20:11 uur
Ergens in West Europa gaat het een keer fout, is het Frankrijk? Goed mogelijk, al vind ik Zweden een stevige kandidaat.

De vraag is: blijft het lokaal of gaan we in het voorkomende geval een domino effect zien?
Vergeet niet dat men in Duitsland en Oostenrijk ook steeds minder happy zijn met de 5e colonne. Zweden zie ik niet snel foute dingen gebeuren.
People are sheep

Lex

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 28/04/2021 | 20:11 uur
Ergens in West Europa gaat het een keer fout, is het Frankrijk? Goed mogelijk, al vind ik Zweden een stevige kandidaat.
Hoe kom je op dat idee? #dtv

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Ace1 op 28/04/2021 | 18:12 uur
Franse generaals waarschuwen voor een burgeroorlog


Ergens in West Europa gaat het een keer fout, is het Frankrijk? Goed mogelijk, al vind ik Zweden een stevige kandidaat.

De vraag is: blijft het lokaal of gaan we in het voorkomende geval een domino effect zien?

Oorlogsvis

Dat is wat in heel Europa aan het gebeuren is ..ook in Nederland en Belgie

Dat krijg je ook als je half Afrika een paspoort geeft dan verloederd je eigen land en gaan de traditionele
normen en waarden , tradities op de schop.

Nu wachten of onze Nederlandse generaals het Franse voorbeeld gaan volgen !!!!!!!!!!! :devil: :devil:


ARM-WAP

"men" heeft in Frankrijk veel laten verloederen...
De na-oorlogse sociale woonwijken (cités) met hun flatgebouwen en sociale appartementen (HLM -habitation à loyer modéré, lage-huur-woonst) werden eerst bewoond door de (lagere) middenklasse.
Wanneer deze het zich konden veroorloven, trokken deze in huizen en duurdere accommodaties... hun plaats werd ingenomen door de armeren en immigranten die voordien in krotten en shanty-towns leefden.
Al decennia-lang echter heeft de politiek veel verwaarloosd, waardoor er ware ghetto's ontstaan zijn in deze cités... Autochtonen moeten zich er niet tonen.
De politie en nooddiensten lopen er ook constant gevaar. Men heeft zich zelfs moeten beroepen op "speciale eenheden" en militairen.

Mensen moeten ook toekomstperspectieven hebben... indien diegenen in zulke arme omgeving niet "vooruit geraken" is het cirkeltje met slachtofferollen compleet.
Frankrkijk kampt ook intern ook met problemen met racisme... en ook dat is zo'n vicieuze cirkel... slachtoffers van allochtonen/niet-blanke-Fransen merken dat de daders vrijuit gaan of dat de strafmaat niet in verhouding is met de misdaden. De anderen kant beklaagt zich dat de strafmaat te zwaar is enz...

Er zijn ondertussen genoeg gevallen van (weerloze) burgers die (gewelddadig) overvallen werden, lastig gevallen/aangerand/verkracht werden of zelfs gekeeld en onthoofd.
De burger verwacht bescherming door de staat.
Het justitie-apparaat kreunt onder het werk en tegelijkertijd lijdt het onder gebrek aan fondsen.

Dat probleem heeft men trouwens niet alleen in Frankrkijk... het druppelt ook in Brussel... Luik... Antwerpen...

Ace1

#2

Ace1

Franse generaals waarschuwen voor een burgeroorlog

Een grote groep Franse militairen waarschuwt voor een burgeroorlog. De regering van president Macron moet 'Franse tradities' verdedigen. Zo niet, dan 'zullen kameraden in actie komen'.

De Franse minister van Defensie laat onderzoeken of militairen die politieke uitlatingen doen gestraft kunnen worden. Aanleiding is een pamflet van een groep ex-generaals waarin wordt gewaarschuwd voor 'chaos' en een 'burgeroorlog' in Frankrijk.

,,Als het kan gaan we sancties treffen'', aldus minister Florence Parly. Ze noemt het pamflet 'onaanvaardbaar'. ,,Het leger heeft als taak om Frankrijk te verdedigen, niet om campagne te voeren. Voor militairen gelden twee principes: neutraliteit en loyaliteit.''

Franse parlementsleden hebben inmiddels justitie ingeschakeld. ,,De inlichtingendienst van het leger moet hier op worden gezet. En militairen moeten in eigen gelederen orde op zaken stellen'', aldus de extreemlinkse politicus Jean-Luc Mélenchon.

Zo'n twintig gepensioneerde generaals publiceerden kortgeleden een open brief aan president Macron, de regering en het parlement. ,,Frankrijk is in gevaar, het land wordt dodelijk bedreigd'', schrijven ze. 'Bendes uit de banlieue en moslimextremisten' zouden de regels bepalen in sommige stadswijken. ,,Maar overal moeten de wetten van onze republiek gelden.''

De ex-legerleiders richten hun pijlen ook op 'antiracisten': ,,Deze fanatici willen een raciale oorlog. Ze minachten ons land, onze tradities en onze cultuur.''

Ook de regering wordt bekritiseerd. ,,Tijdens demonstraties zet de regering ordetroepen in tegen Fransen met gele hesjes die hun wanhoop uiten.''

Chaos en duizenden doden
De generaals doen een dringende oproep aan politici om de 'gevaren' te keren. ,,Wij staan klaar om u te steunen'', schrijven ze. Als de regering niet ingrijpt, komt het tot 'een burgeroorlog, chaos, en duizenden doden waarvoor u verantwoordelijk bent'.

En ze waarschuwen ook voor militair ingrijpen. ,,Onze kameraden in actieve dienst zullen in actie komen om onze waarden te beschermen.''

De brief is ook ondertekend door een honderdtal (ex-)officieren en onderofficieren en enkele duizenden andere militairen. Onder de generaals bevinden zich enkele bekenden. Christian Piquemal deed enkele jaren geleden in Calais mee met een Pegida-demonstratie tegen de 'islamisering van Europa'. François Gaubert deed aan regionale verkiezingen mee namens de rechts-populistische partij van Marine Le Pen. Zij steunt de oproep vanuit het leger. ,,Sluit u aan bij ons, ik deel uw analyse'', schrijft Le Pen in een reactie.

De open brief van de militairen werd gepubliceerd in het rechtse weekblad Valeurs Actuelles. Dat plaatste een week eerder een artikel van de rechts-populistische politicus Philippe de Villiers. 'Ik roep op tot een opstand', zei hij.

Philippe de Villiers is de broer van Pierre de Villiers, de hoogste legerleider die in 2017 opstapte na een conflict met president Macron.

Deze Pierre de Villiers publiceert regelmatig boeken die als warme broodjes over de toonbank gaan. Volgens menigeen heeft hij ook politieke ambities. Tegen dagblad Le Monde zei hij een paar maanden geleden: ,,Bij mijn vorige boeken zeiden lezers: 'we hebben een stem als de uwe nodig'. Nu zeggen ze: 'stel u kandidaat bij de verkiezingen'.''

Volgens een peiling die vorig jaar november verscheen, ook in Valeurs Actuelles, zou 20 procent van de Fransen overwegen op ex-legerleider Pierre de Villiers te stemmen bij presidentsverkiezingen.

https://www.ad.nl/buitenland/franse-generaals-waarschuwen-voor-een-burgeroorlog~a0d5028e/?fbclid=IwAR149jxT3eSNQenW4wYctKdVUDrw889PEHvdtfrBYd0xKuLRyyxU0S3tM_E